Véletlen cikk


 


Paulay Borház

 

 
Alapadatok
 

 
 
Cím: Tokaj 3910 Tokaj Hajdú köz 11.
 
Telefon: +36204238206 +36204517789
 
Nyitvatartás:

Egész évben

 
Weboldal: www.paulayborhaz.hu
 
Facebook: www.facebook.com/paulayborhaz
 
Email: bodnar.linda@paulayborhaz.hu
 
  
Részletes leírás
 
 

Léteznek olyan épületek, amelyek már ránézésre többre hivatottak, mint társaik. Pont ilyen Paluay Ede (1836-1894) neves Nemzeti Színház igazgató, drámaíró, műfordító,dráma pedagógus szülőháza; amely Tokaj történelmi városmagjában, a Hajdú köz 11. szám alatt található.


A tetőtérben összkomfortos, klimatizált vendégszobák kialakítására kerül sor, ahol nyugodt körülmények között pihenheti ki magát a fáradt utazó, s egyúttal saját borászatunk boraival várjuk az épület alatti pincében a hozzánk látogatókat.

A ház az 1700-as években épült, az évszázadok során többször bővítették illetve átépítették. Az 1950-es években a Csíki család tulajdonába került, majd két generációval később, 2010-ben elhatároztuk, hogy egy családi borászatot hozunk benne létre. 2011 májusában elkezdtük a ház teljes körű felújítását. A munkálatok során célunk volt, hogy a ház eredeti jellegét megőrizzük, a mai kor igényeinek megfelelő korszerűsítés mellett.
 

Kettő- és négy ágyas szobákkal várjuk Vendégeinket egész évben, Tokaj belvárosától alig több mint 100 méterre.

 
Pincénk a ház teljes alapterületén lévő pincében, mely tökéletes menedéket nyújt a nyári forróság és a téli zimankó ellen vendégeink megkóstolhatják az általunk készített borokat.
 
 
A kitűnő borok mellett saját termelésű mézünket, lekvárjainkat és az általuk termesztett idény gyümölcsöket fogyaszthatják el családias körülmények között.
Szeretettel várjuk vendégeinket!

Hudák Péter és Bodnár Linda