KERESZTÚR ESTÉK: Földes László HOBO - program Bodrogkeresztúron

Ez egy archív program. Az aktuális információk elavultak lehetnek.
Bodrogkeresztúr program: KERESZTÚR ESTÉK: Földes László HOBO
Bodrogkeresztúr program: KERESZTÚR ESTÉK: Földes László HOBO
Időpont: 2017. 04. 14. - 2017. 04. 14.

Földes László HOBO lesz a Keresztúri Esték vendége Bodrogkeresztúron a Henye Borbárban. A művész Tudod, hogy nincs bocsánat című előadóestjét mutatja be a közönségnek.

A költészet napjára utólag.
József Attila: Tudod, hogy nincs bocsánat
„– Mindig kisajátítottam József Attila verseit, úgy éreztem, sorai rólam szólnak. Ez az előadás nagyobb alázattal készült, a Költőt szeretné bemutatni – nyilatkozta 2005 táján Hobo, amikor Vidnyánszky Attila rendezésében elkészült a Tudod, hogy nincs bocsánat című előadóest. József Attila Hobo számára olyan fontos költők sorába tartozik, mint Pilinszky János, Villon, Faludy, Viszockij, Ginsberg. Hobót régóta foglalkoztatja József Attila költészete – már első koncertjein is előadta a költő megzenésített verseit.
– József Attila műveit úgy olvasom, mint a szent könyveket, és néha, mintha a saját gondolataimat látnám leírva. Az előadással az volt a célom, hogy bevonjam és továbbgondolkodásra késztessem a nézőt – mondja Hobo, aki a bemutató óta bejárta az egész országot és a határon túli magyarlakta vidékeket is, és több, mint négyszáz alkalommal tolmácsolta a költő gondolatait. Az Új Színházban tartott bemutató óta ezt az utat bejárva jutott el az előadás többek között a debreceni Csokonai Színház, a Budapesti Kamaraszínház után a Nemzetibe.” (Nemzeti Színház)

Belépő: 1000 ft