2015. 07. 02.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

BREAKING: Elmarad a Kingdom of Hegyalja

Nem tartják meg a Kingdom of Hegyalja fesztivált. A július közepére tervezett rendezvény elmaradását területi problémákkal indokolják. Pár koncertet megtartanak, de nem Tokaj mellett, hanem várhatóan a fővárosban.


Üresen áll egyelőre a Kingdom of Hegyaljának otthon adó terület - A hírek szerint ilyen is marad 


A fesztiválnak elmaradását sokáig hivatalosan nem jelentették be. Szerkesztőségünk már tegnap kereste e-mailben az illetékeseket, választ még nem kaptunk. Arról, hogy ebben az évben sem tartják meg a programot már napok óta beszélnek a helyben, de azt reméltük, hogy ez csak pletyka. Egyelőre annyit tudunk, hogy a világszerte ismert fellépők koncertjeit Budapesten tartják meg. Igaz, a Nightwish és a Rudimental weboldalain még Tokaj/Rakamaz szerepel koncerthelyszínként. Az viszont tény, hogy az Eventim rendszerében már nem lehet jegyet vagy bérletet vásárolni a programra. 


A programot egyébként nagyon várták a térségben élők, a tavalyi elmaradás is hatalmas károkat okozott. A fent említett zenekarok mellett számos olyan fellépő is érkezett volna, akik jelentősen újítanak a korábban rockfesztiválnak elkönyvelt Hegyalján. A viszont tény, hogy Tokajban rengeteg üres szálláshely volt még ezen a héten is, több szállásadó a facebookon panaszkodott arról, hogy nincs foglalása.

Megerősítve?
A langologitarok.hu elérte a Kingdom of Hegyalja főszervezőjét. Nekik azt mondta, a fesztivál területének birtokba vételével váratlanul olyan bizonytalanságok léptek fel több helyrajzi számmal kapcsolatban is, hogy nem merték bevállalni a nyitást, ezért úgy döntöttek, hogy inkább nem tartják meg a rendezvényt. Mivel viszont a zenekarok nagy része már ki van fizetve, így alternatív helyszínt keresnek mindnek (valószínűleg Budapesten lesz a legtöbb koncert), illetve a jegyvásárlókat is a maximális mértékig igyekeznek kárpótolni.

A fesztivál a facebook oldalán is megjelentette közben a hivatalos közleményét. Ebben azt írják, hogy igazak a hírek és valóban elmarad a fesztivál.

"A négy fesztiválterületből három nem áll rendelkezésre, ezért a szervezők úgy döntöttek, nem rendezik meg a fesztivált az eredeti területen, de még dolgoznak azon, hogy néhány koncertet más helyszínre átszervezzenek."

„Nem áll rendelkezésünkre abban a formában a helyszín, ahogy azzal eredetileg kalkuláltunk, ezért úgy döntöttünk, nem rendezzük meg a fesztivált Tokaj-Rakamazon. Dolgozunk még azokon a lehetőségeken, hogy a leszervezett koncertek egy részét más helyszínen megtartsuk, ezzel kapcsolatban később tudunk bővebb információval szolgálni” – tájékoztatott Kovács Péter, a fesztivál egyik főszervezője.
Azoknak, akik már megvásárolták a jegyüket, illetve bérletüket, a kifizetett összegeket természetesen visszatérítik a szervezők. Ezzel kapcsolatban további információ itt kérhető: jegy@kingdomofhegyalja.hu

A területtel kapcsolatos indok azonban sántít, legalábbis ezt lehet kiolvasni Bodnár László, az eseménynek hivatalosan helyet adó Rakamaz polgármesterének szavaiből. Az Indexnek azt mondta, hogy 14 hektárnyi területre szóló bérleti szerződést kötöttek a szervezőkkel, 1 forint/négyzetméter áron, ami rendkívül kedvezőnek tekinthető. A szerződést pedig még tavaly aláírta mindkét fél. Bodnárral csak telefonon közölte az egyik egyik szervező: "99 százalék, hogy nem lesz fesztivál". A polgármester hozzátette, nem igaz az, hogy a terület miatt nem lehet megrendezni a fesztivált, ők pedig minden vállalásukat teljesítették. 

A tokaji hangulatért fiatalok azonban elkezdtek újra szerveződni. A tavalyihoz hasonlóan újra a facebookon csoport jött létre azokkal, akik a fesztivál elmaradásától függetlenük akkor is ott lesznel. Igaz, ilyen kezdeményezés a 2014-ben elmaradt Hegyalja kapcsán is indult, de akkor úgy tudjuk, hogy nem lett belőle semmi.

 

Budapesten a Nightwish

A rockbook.hu azt írja, hogy a Nightwish is csak a közleményből értesült arról, hogy nem lépnek fel Tokajban. A rajongókat azonban nem hagyják cserben, a finn banda december 12-én az Arénában koncertezik.

 

 

 

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: