2015. 06. 29.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Ilyen egy jó éjszaka Mádon...

Itt járunk: Jó éjszakát Mád!

Nem gondoltam, hogy tényleg ennyire jó lesz. Pedig az volt. A nagy borászatok udvarától kezdve a kisebb pincészetekig mindenhol találtunk olyat, ami érdekelt bennünk. Mert ez Mádon valóban egy jó éjszaka volt…

Már önmagában is jól hangzik az, hogy 25 helyszín, 14 koncert és mindez egyetlen este alatt. A Jó éjszakát Mád erről szólt, a programkavalkád mezei vendégnek vagy sok fesztivált megjárt sajtósnak is komoly kihívást jelentett, ha minden programon részt szeretett volna venni.
De nem is ez volt a cél, mert ki akar egy végigugrált másfél óra után továbbsietni egy másik helyszínre és szinte pihenés nélkül folytatni azt, amit az előző egy, másfél órában csinált. Vagy ha valaki mégis ezt vállalta be, akkor bizony minden elismerésem.

Mádi túránk alkalmával mi a Szent Tamás Pincészetnél szervezett Magna Cum Laude akusztikus koncertjén kezdtünk. A terület hatalmas, de kellett is a hely ennyi embernek. A Csak ülünk és zenélünk pedig nem tipikusan az a hajat rázós fellépés, sokkal inkább szól arról, hogy az egyik legtöbbet koncertező együttest kényelmesen, egy pohár borral a kezünkben, ülve hallgassuk végig. Persze ez nem így volt. Mert ugyan jó páran helyet foglaltak az első sorokban, de a tömeg egy nagyobb fele nem tudott csak úgy mozgás nélkül egyhelyben ácsorogni. Nem engedte ezt a hangulat.


Szinte az egyetlen koncerthelyszín volt a Jó éjszakát barangolásunk során, ami valamennyire kiesett a település központjából. Mád ugyan hivatalosan község, ám a főutcája, a szépen felújított régi épületei illetve az azokban működő éttermek és borászatok nem ezt sugallják. Sőt, azt is jó volt látni, hogy annak a felhívásnak, amiben arra kérték a lakosokat, hogy gyertyákkal és mécsesekkel világítsák ki ablakaikat, sokan eleget tettek.

A Bohemian Betyars koncertjére vezetett az utunk. A Budaházy Pincészet már nem a monumentális, hatalmas udvaros kategória, sokkal inkább egy hangulatos családi ház és pince. Az udvar végében, az emelkedő tetején elhelyezett színpadra még az is jól rálátott, aki csak az utcáról szemlélte a bulit.
Az ízletes, egyedi borokat pedig jól kiegészítette mindaz, ami a színpadon történt. S srácok igazi állatok, a szó jó értelmében véve. A népzene rockkal, punkkal és skaval való vegyítése pedig valami olyasmit hozott létre, amit nem lehet nem szeretni. Itt sem sokan maradtak ülve…

Jó fesztiválozóhoz hűen nem csak a bor, de a pálinkák is elcsábítottak minket. Mert hogy Hegyalján egyre többen foglalkoznak ezzel is, a Szent Tamás birspárlata mellett a Szóráth pálinkák is hamar barátaink lettek.
A Jó éjszakát Mád programjai közt barangolva bekukkantottunk még Maszkuráék koncertjére a Zsiraiba, és sikerült elkapni a Barta pincében is az Eugénia Formáció bulijának végét.

Eredetileg úgy terveztük, hogy Odett koncertjét is csak pár fotó erejéig látogatjuk, és megyünk tovább. Persze ez sem így lett. Az énekesnő eleve elragadó személyiség, így a stílusért nem feltétlen rajongó fület is ott tartja. A Ferdinánd pincészetnél megtartott előadás során ugyan a közel 500 éves pincerendszert nem jártuk körbe, de a buli többet adott az „egy koncert a sok közül” élménynél. S ugyan a helyszín nem az őrült pogózásról szólt, Odett tett azért, hogy a közönséget is bevonja a koncertbe.

A HegyaljaInfonak a Szabó Balázs Bandája jelentette a jó éjszakát… A Royalnál tartott koncert még ugyan nem jelentette a programsorozat végét, de nekünk nem volt erőnk tovább menni. Pedig jó lett volna, ha a tizennégy fellépőnek legalább a felét meg tudjuk nézni, rájöttünk, hogy nincs annyi kraft arra, hogy ezt meg is tegyük.

Mádot jól kitalálták. És Mádon is jól kitaláltak valamit. Az éttermei, a borászatai önmagukban még lehet kevés lenne ahhoz, hogy működjön is a dolog. A Jó éjszakát pedig egy elegáns fesztivál, ami kiválóan megmutatta, hogy van rendezvény körhinta, vásári édesség és PET palackos borokon túl is.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: