2015. 06. 19.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Rakaczki Gábor az Év Bortermelője Tokaj-Hegyalján

Szoros mezőnyben nyert a tokaji borász

Rakaczki Gábort, a Sauska Tokaj főborászát választották az Év Bortermelőjének Tokaj-Hegyalján. A szakember szoros versenyben kapta meg a megtisztelő címet, az elismerést a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának gálavacsoráján adták át. A tokaji Kulturális és Konferenciaközpontban hirdették ki a tizenkilencedik borvidéki borverseny díjai is.

Szoros versenyben nyerte meg az Év Bortermelője címet Rakaczki Gábor, a Sauska Tokajfőborásza. Összesen négyen voltak esélyesek a cím elnyerésére, a tokaji hegyközség jelöltje mellett Wille-Baumkauff MártaSamuel Tinon és ifj. Szepsy István neve szerepelt a jelöltek közt.

Borbemutató az Év Bortermelőjével - Rangos elismerést kapott a Sauska Tokaj főborásza.
fotók: Erdős József ǀ hegyalja.info

- Nem számítottam erre, erős mezőny volt és nehéz lehetett kiválasztani a legjobbat - mondta el a HegyaljaInfonak a 2015-ös év bortermelője. Hozzátette, mindannyian a borvidékért dolgoznak és bízik abban, hogy a többiek is megkapják a megérdemelt elismerésüket a jövőben.
Rakaczki Gábor a Sauska Tokaj főborásza jelenleg, de korábban a Tokaj Kereskedőháznál és a Degenfeldnél is hat-hat szüretet dolgozott végig.

Tokaji gálavacsora
Másodszor tartotta Tokajban a Hegyközségi Tanács a gálavacsoráját, amin a tizenkilencedik borvidéki borverseny eredményeit is kihirdették. A megmérettetésre több mint száz fajta bort neveztek, az érdeklődés akkora volt, hogy egy előminősítést is tartottak.


Prácser Miklós a Kulturális és Konferenciaközpontban megtartott gálavacsorán elmondta, a nemzetközi szintű borbírálat is a korábbiaktól eltérően zajlott. A bírálók már nem papíralapon, hanem egy számítógépes rendszer segítségével véleményezték a tételeket, a pontszámok mellett pedig rövid szöveges értékelést is a borokhoz fűztek. Az elnök hozzátette, 14 arany, 72 ezüst és 15 bronz minősítést osztottak ki, a jelentkezők száma és az eredmények pedig hűen tükrözik azt, hogy hol tart most a borvidék.

A borversenyen a fehér bor kategóriában a sárospataki Tokaj-Portius Pincészet 2013. évi száraz furmintja, a szamorodni-késői szüret kategóriában a MAD-Wine Kft. Mád 2013. évi késői szüretje nyert, míg az aszúk között a bodrogkeresztúri Puklus Pincészet 2007-es évi 6 puttonyos aszúja lett a legjobb.

  

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Holnap kezdődik a Kerekdomb Fesztivál

Színházi előadásokkal, könnyű- és komolyzenei programokkal, borpiknikkel és kreatív gyerekprogramokkal indul pénteken a Kerekdomb Fesztivál Tállyán, Tokaj-Hegyalja festői településén.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Elhunyt Emmert György

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt Emmert György, a Fekete Pince és a Palásthy-Emmert Pince borásza.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Wáberer György nevét viseli majd az új sárospataki sportaréna

Több mint egymilliárd forintból nemzetközi kézilabda-mérkőzések lebonyolítására is alkalmas sportaréna épül Sárospatakon, a református kollégium kezelésében lévő Iskolakertben.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Minőség: Így jutott el tíz év alatt a teljes foglalkoztatottságig egy zempléni falu

Mád igazi gasztrofaluvá vált, az év éttermével, a Gusteau Kulináris Élményműhellyel büszkélkedhet, míg boraival nemzetközi sikereket ér el.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Új színfolt a Szerelmi Pincesoron

Szerelmi Pince néven újult meg a központi helyen lévő borház a Szerelmi Pincesoron. Tokajban az Illés Pince és más termelő borait kóstolhatják a vendégek.

 

Címkék: