2015. 05. 21.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Gigaprodukció Tokajban

Két hét múlva Tokaji Aszú a Fesztiválkatlanban

A Veszprémi Petőfi Színház stílusosan a Tokaji Fesztiválkatlanban mutatja be először egyik legújabb darabját, a Tokaji Aszút. Eisemann Mihály és Szilágyi László zenés vígjátékát a negyvenes években játszották először, a tokaji bemutatóra gőzerővel készül a stáb.

Alig több mint két hét múlva tartják a Tokaji Aszú című zenés vígjáték előbemutatóját. A darab miatt nem sok pihenője maradt a Veszprémi Petőfi Színház társulatának, hiszen a nyár folyamán többször is bemutatják az ország számos pontján. Eisemann Mihály és Szilágyi László Tokaji aszú című zenés vígjátékát Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai-díjas, Kiváló és Érdemes művész rendezi. Az előadásban színpadra lép sokak mellett Csarnóy Zsuzsanna is, a Jászai Mari-díjas színésznő Fedák Sári híres szerepét, Tarcali Darázs Katalint alakítja.


Áprilisi olvasópróba Veszprémben. – Hamarosan premier Tokajban. fotó: Veszprémi Petőfi Színház

A Tokaji Aszú 1940 legnagyobb zenés színházi sikere volt. Még három évvel később, a háború végén is műsoron maradt, sőt meg is filmesítettek azt. Eisemann Mihály olyan slágerei szerepelnek az operettben, mint a Pénz beszél, a Fáj a szívem, a Május van, Az orgona virágzik, vagy főleg a Rózsa, rózsa, bazsarózsa – ez később a frontkatonák indulója lett.

Gigadarab Tokajban
A Tokaji Aszú a Fesztiválkatlan nyitó előadása. A veszprémi társulat mellett az idén nyáron a Budapesti Operettszínház a Csárdáskirálynővel, a Békéscsabai Jókai Színház pedig Monte Cristo grófja című darabjával látogat Tokajba.
A nyitóelőadásra mintegy 65 fős stáb készül, a meglepetésekkel teletűzdelt előadás próbái folyamatosan haladnak. Egy kamionnyi díszlet és bútor valamint két busznyi színész és műszaki dolgozó szeli át az országot a Tokaji Aszú sikerességének érdekében.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Holnap kezdődik a Kerekdomb Fesztivál

Színházi előadásokkal, könnyű- és komolyzenei programokkal, borpiknikkel és kreatív gyerekprogramokkal indul pénteken a Kerekdomb Fesztivál Tállyán, Tokaj-Hegyalja festői településén.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Elhunyt Emmert György

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt Emmert György, a Fekete Pince és a Palásthy-Emmert Pince borásza.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Wáberer György nevét viseli majd az új sárospataki sportaréna

Több mint egymilliárd forintból nemzetközi kézilabda-mérkőzések lebonyolítására is alkalmas sportaréna épül Sárospatakon, a református kollégium kezelésében lévő Iskolakertben.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Minőség: Így jutott el tíz év alatt a teljes foglalkoztatottságig egy zempléni falu

Mád igazi gasztrofaluvá vált, az év éttermével, a Gusteau Kulináris Élményműhellyel büszkélkedhet, míg boraival nemzetközi sikereket ér el.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Új színfolt a Szerelmi Pincesoron

Szerelmi Pince néven újult meg a központi helyen lévő borház a Szerelmi Pincesoron. Tokajban az Illés Pince és más termelő borait kóstolhatják a vendégek.

 

Címkék: