2015. 05. 21.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Gigaprodukció Tokajban

Két hét múlva Tokaji Aszú a Fesztiválkatlanban

A Veszprémi Petőfi Színház stílusosan a Tokaji Fesztiválkatlanban mutatja be először egyik legújabb darabját, a Tokaji Aszút. Eisemann Mihály és Szilágyi László zenés vígjátékát a negyvenes években játszották először, a tokaji bemutatóra gőzerővel készül a stáb.

Alig több mint két hét múlva tartják a Tokaji Aszú című zenés vígjáték előbemutatóját. A darab miatt nem sok pihenője maradt a Veszprémi Petőfi Színház társulatának, hiszen a nyár folyamán többször is bemutatják az ország számos pontján. Eisemann Mihály és Szilágyi László Tokaji aszú című zenés vígjátékát Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai-díjas, Kiváló és Érdemes művész rendezi. Az előadásban színpadra lép sokak mellett Csarnóy Zsuzsanna is, a Jászai Mari-díjas színésznő Fedák Sári híres szerepét, Tarcali Darázs Katalint alakítja.


Áprilisi olvasópróba Veszprémben. – Hamarosan premier Tokajban. fotó: Veszprémi Petőfi Színház

A Tokaji Aszú 1940 legnagyobb zenés színházi sikere volt. Még három évvel később, a háború végén is műsoron maradt, sőt meg is filmesítettek azt. Eisemann Mihály olyan slágerei szerepelnek az operettben, mint a Pénz beszél, a Fáj a szívem, a Május van, Az orgona virágzik, vagy főleg a Rózsa, rózsa, bazsarózsa – ez később a frontkatonák indulója lett.

Gigadarab Tokajban
A Tokaji Aszú a Fesztiválkatlan nyitó előadása. A veszprémi társulat mellett az idén nyáron a Budapesti Operettszínház a Csárdáskirálynővel, a Békéscsabai Jókai Színház pedig Monte Cristo grófja című darabjával látogat Tokajba.
A nyitóelőadásra mintegy 65 fős stáb készül, a meglepetésekkel teletűzdelt előadás próbái folyamatosan haladnak. Egy kamionnyi díszlet és bútor valamint két busznyi színész és műszaki dolgozó szeli át az országot a Tokaji Aszú sikerességének érdekében.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Vasárnap Mádra költöznek a Stílusos Vidéki Éttermek

Szeptember 10-én újra megrendezik a Stílusos Vidéki Éttermiség hagyományos éves közönségtalálkozóját. A vándorrendezvénynek ezúttal a Tokaji borvidék emblematikus települése, Mád ad otthont.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

A Tokaji borvidék 15 éve a világörökség része

Idén ünnepeljük a 15 éves évfordulóját annak, hogy az UNESCO felterjesztette a Tokaji borvidéket a világörökségi listára kultúrtáj kategóriában.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Dávid Rémusz: „A bor eleve egy bizalmi dolog…”

Fontosnak, sőt az egyetlen megoldásnak tartja a bio termelést a Budaházy- Fekete Kúria vezetője. Dávid Rémusz családja Erdőbényén egy 1650-ben épült vadászkastélyt vásárolt húsz éve, így lettek hegyaljaiak, majd később borászat tulajdonosok.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Tokaji Dukát: Golop Községe is csatlakozott a helyi pénz elfogadásához

Tokaj-Hegyalján 27 település összefogásával született meg az ötlet, hogy új pénznemet vezetnek be. A cél a helyi közösség összetartásának növelése és turizmus fellendítése volt.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Ahonnan a furmint meghódította a világot: Mád

Hetedik éve ünneplik a furmintot a Tokaji Borvidék talán legszebb településén, Mádon. Világhódító útjára azonban ennél jóval korábban „indult”. Más településnek nincs korábbi története a száraz furmint utazásáról.

 

Címkék: