2020. 11. 12.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

A bejelentéssel kapcsolatban Wáberer György kormánymegbízott arról tájékoztatta az érintett települések polgármestereit, hogy a Kormány egy olyan átfogó felzárkóztatási folyamatot indít el, amely az itt élők évszázados törekvéseit váltja valóra.

Posta György tokaji polgármester közösségi oldalán pedig arról tájékoztatott, hogy több hónapos munka eredménye a ma megjelent határozat. Részleteket nem említve arról írt, hogy régi tokaji álmok is megvalósulnak a fejlesztés részeként, amelyekről a jövő hét folyamán sajtótájékoztató keretein belül számolnak be. A Magyar Közlönyben megjelent adatok szerint 52 milliárd forintot fordítanak a közutak rekonstrukciójára, de a dűlőutak fejlesztésére is több mint 5 milliárd forint áll rendelkezésre.

Ezeken túl turizmus-, gasztronómia-, gyermek- és ifjúsági szállásfejlesztésre is van forrás, de a pénzből elektromos töltőállomásokat is telepítenek, valamint nosztalgia gőzöst is elindítanak. A kormányhatározatban szerepel valamivel több mint 13 milliárd forintos forrás kerékpárút fejlesztésre is, úgy tudjuk, hogy ebből egy körpanoráma kerékpárút is épül a Zempléni hegységben, valamint a Trianon által megszakított összeköttetést Kassa és Tokaj közötti biciklis összekötést is megvalósítják.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: