2018. 04. 17.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Hatodik alkalommal lesz Nagy Tokaji Borárverés

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

Borárverés 2016 áprilisában. Idén még több licitre számítanak. Fotó: Erdős József

Öt és fél millió forint a legmagasabb kikiáltási ár a szombati Tokaji Borárverésen. A Royal Tokaji Borászat 6 puttonyos aszúválogatásáért minimum ennyit kell fizetnie annak, aki a magáénak szeretné tudni. Nyilván ennél drágábban talál majd gazdára a 270 palacknyi nemes nedű, de „alapáron” is meghaladja a húszezer forintot üvegenként a 2016-os dűlőválogatás.
Azonban nem csak a mádi borászat tette magasra a mércét, számos borkülönlegességért kérnek két-három millió forintnál is többet. A tételek bortípusonként és pincészetenként változnak, a kikiáltási sorrendet, árakat és a becsértékeket ITT tudja szemlézni.
Száraz tételekből egyébként egy gönci hordó (136 l), az édes borokból fél gönci hordó (68 l), az eszencia esetében pedig tíz liter a legkisebb megvásárolható mennyiség.

Az eseménynek kiemelt célja a külföldi résztvevők létszámnövelése. Az aukciót, illetve a teljes Tokaji Tavasz fantázianevű programsorozatot szervező Tokaji Borlovagrend az elmúlt fél évben olyan városokban végzett reprezentációs tevékenységet, mint London, New York vagy Washington. Azt mondják hatalmas az érdeklődés a tokaji borok iránt. A licitbe idén élő közvetítéssel a 67 Pall Mall klub tagjai is bekapcsolódónak. A 2016-ban tokaji borlovaggá avatott (itt irtunk róla) londoni klub tulajdonosa, Grant Ashton azt mondta, bízik benne hogy tagjaik és ő maga is el tud majd néhány tételt hozni az árverésen, amit aztán éveken, évtizedeken keresztül élvezhetnek.

Tavaly ugyan nem, előtte azonban mi is részt vettünk a Nagy Tokaji Borárverésen. Írtunk is róla röviden, de készült egy videós összefoglalónk is.

 

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: