2018. 03. 19.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

Látványtervek: tbft.hu

A Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács weboldalán azt írják: ezen felül családi és csoportos piknik helyek, látogatói mosdók, kerékpártárolók, padok, információs táblák, parkolók és belső gyalogutak is épülnek.
Az Ungvári Pincerendszernél a szabadtéri színpadot a pincehalmok között alakítják ki, mögötte lesz zárt kiszolgáló tér. A nézőtéren 360 ülőhelyet alakítanak ki. A felületet egyszerű módon alakítják ki,a füvesített, fagerendás ülő- és hengerelt zúzott kövekkel készülő beruházás szabadidős pihenőhelyként is működik majd, amikor nincs színházi rendezvény.

Az Ungvári pincerendszer 2002 óta része a Világörökségnek. Ötvenezer négyzetméter külszíni területen fekszik Sátoraljaújhely északi részén. A Tokaj-hegyaljai borvidék legnagyobb pincerendszere úgy jött létre, hogy huszonhét sziklába vágott pincét kapcsoltak össze, mintegy tizenöt kilométernyi hosszúságban, négy szinten. A legalsó szint a felszíntől negyven méter mélységben van.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: