2017. 09. 07.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Vasárnap Mádra költöznek a Stílusos Vidéki Éttermek

Szeptember 10-én újra megrendezik a Stílusos Vidéki Éttermiség hagyományos éves közönségtalálkozóját. A vándorrendezvénynek ezúttal a Tokaji borvidék emblematikus települése, Mád ad otthont.

A szervezők az idén szeretnének visszatérni ahhoz a családias, bensőséges hangulathoz, amely a SVÉT- gasztrorandevúkat az induláskor jellemezte. Az egész napos SVÉTakóstolón délelőtt 11-től este 6-ig az önfeledt kóstolásé lesz a főszerep. 
 
A Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelt támogatásával,négy mádi helyszínenmegvalósuló közönségtalálkozón az időközben egyesületté szerveződött SVÉT tagéttermeivesznek részt. A séfek a Mádi Kör borászaival szövetkezve, ízes falatokkal és jóféle tokaji borokkal várják a közönséget. Alapanyaggal bőven készülnek, a későn érkezőknek sem kell aggódniuk. 
 
Az esemény házigazdája a GaultMillau „Év Étterme”- díjjal kitüntetett GusteauKulináris Élményműhely, ahol Horváth Gábor konyhafőnök várja az érdeklődőket. 
 
A SVÉTakóstoló helyszínei és a résztvevő éttermek: 

Holdvölgy Pincészet
Baricska Csárda (Balatonfüred)
Chianti Étterem (Veszprém)
Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)
GustoDelicate
Mádi termelői piac
 
Furmint Központ
Anyukám mondta Étterem (Encs)
Mandula Étterem és Borbár (Villány)
Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)
Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)
IKON Étterem (Debrecen)
 
GusteauKulináris Élményműhely/Aszúház
Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
Erhardt Étterem (Sopron)
 
Macok Bisztró és Borbár (Eger)
Jankovich Kúria (Rácalmás)
Walter Vendéglő (Perbál)
 
A részletes SVÉTlap már olvasható a www.svet.hu oldalon. A négy programhelyszín sétatávolságra található egymástól. Mindenhol jó zenével, jó ízekkel és kellemes hangulattal várják a közönséget. A rendezvény idejére a programhelyszínek környékét elzárják az autóforgalom elől, parkolni a környező utcákban lehet.
 
Regisztráció
Ahogyan a SVÉT vendégei ezt már a korábbi rendezvényeken megszokhatták, a programon a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációs díj személyenként 3000 Ft, amelyért minden vendég kap egy SVÉT- Spiegelau kóstolópoharat, és két kóstolókupont, amelyeket az éttermeknél a SVÉTlapon megjelölt ételekre lehet beváltani.
Az első 500 regisztráló egy NESPRESSO kávékupont és egy palack Vis Vitalis ásványvizet kap ajándékba.
A regisztráció augusztus 28-án indul, és a torlódások, várakozások elkerülése érdekében időpontra és helyszínre szól. Bővebb információ hamarosan a rendezvény hivatalos weboldalán: www.regisztracio.svet.hu
 
Programok
Az alábbi pincék már szombaton is várják a szomjas vándorokat:
Árvay Családi Pincészet
Barta Pince
DemeterVin Pincészet
Holdvölgy Pincészet

Jótékonysági vacsora
Immár hagyomány a SVÉT-találkozók történetében, hogy a programot megelőző nap estéjén jótékonysági vacsorát szervez az egyesület. A menüsort a Stílusos Vidéki Éttermiség séfjei prezentálják. Az idén a következő szakácsok álmodják tányérra az ételeket:
 
Ruprecht László (SVÉT, Pannónia Gasztrohajó)
Somogyi Károly (Baricska Csárda, Chianti Étterem)
Erhardt Zoltán (Erhardt Étterem)
Horváth Gábor (Gusteau Kulináris Élményműhely)
Durbák Norbert, Pataky Péter (IKON Étterem)
Jahni László (Kistücsök Étterem)
Macsinka János (Macok Bisztró és Borbár)
 
A jótékonysági vacsoraestet szeptember 9-én este az Aszúházban tartják. A program kedvezményezettje a hamarosan útjára induló SVÉT Akadémia. A befolyó összegből fiatalszakácsok vidéki szakmai gyakorlati ösztöndíjprogramját támogatják. A jótékonysági vacsora ára: 30.000 Ft, az asztalfoglalás már elindult. Részletes tájékoztatás, folyamatosan frissülő információk: www.svet.hu
 
Támogatók:
Az idei SVÉT találkozó szervezését a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Nespresso, a Vis Vitalis, a Progast, a Mádi Kör, a Holdvölgy Pincészet, a Zsirai Pincészet, és a Gusteau Kulináris Élményműhely támogatta.
Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: