2017. 08. 17.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Jubilál a Szerencsi Csokoládé Fesztivál

Jubileumi, tizedik alkalommal várja az országhatáron innen és azon túlról érkező vendégeket, kiállítókat Szerencsre az Országos Csokoládé Fesztivál, melynek fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

A kerek évforduló tiszteletére már szerdán kezdődik az ünnepi programsorozat. Augusztus 23-án az Experidance Fergeteges című szabadtéri előadása 2x50 percben látványos táncszínházi produkcióval várja a nagyérdeműt a Rákóczi-vár udvarán.
 
Augusztus 24-én, csütörtökön a Szerencsi Tankerületi Központ sportnapja kerül megrendezésre a várkertben. A program tartalmaz főzőversenyt, sport-, és táncbemutatókat. 
 
Augusztus 25-e, péntek hagyományosan a fesztivál 0. napja, koncertnap. Ekkor lép színpadra a Tankcsapda, és a korábban már rendkívül sikeres koncertet adó Magna Cum Laude. De a blues kedvelői is szórakozhatnak a nagy öreg, Bill kapitány műsorán. A hip-hop rajongókat pedig a hazai, szerencsi ikonok, Deme & Ikon formáció kápráztatja el. A punk-rock kedvelő Alvin és a Mókusok koncertjén húzhatnak bele! A pénteket diszkó zárja, ahol Lotfi Begi, Burai Krisztián és GwM szolgáltatja a műsort kifulladásig.
 
 
Augusztus 26-án, szombaton hagyományosan zenés felvonulással kezdődik a fesztivál. A felvonulók között mazsoretteket, népi együtteseket, fúvósokat, de a gyermekek kedvenc mesefiguráit is köszönthetjük. A hivatalos megnyitó ünnepség után szakmai találkozóra várjuk a meghívott vendégeket.
 
A szombati zenei programban a hazai pop-rock sztárjait láthatja a közönség. Itt lesz a Kowalsky meg a Vega, a Hősök, Dorothy, de az egyik legnagyobb retro sztár is képviselteti magát, az R-GO Szikora Róbert vezényletével. A szombati programkínálat éjjel sem érhet véget, mivel a bulizókat szabadtéri retro diszkó várja, ahol fellép Zoltán Erika, Happy Gang, Csordás Tibi és a nagy alakulat, a Kozmix.
 
A fesztiválon változatos kulturális programok, nyereményjátékok, kézműves édesség bemutatók és kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, hiszen a Csokoládé Fesztivál a családok fesztiválja. A Kulcsár Anita Sportcsarnokban folyamatosan gyermekjátékok, népi játszóház, illetve mese és bábelőadások szórakoztatják a kicsiket. Itt lesznek ismét – nemcsak – a gyermekek nagy kedvencei, a 100 Folk Celsius és a Kolompos együttes is.
 
A csendre és gondolkodásra vágyó látogatókat szombaton a III. Sakk Open Csoki Kupa  várja, vasárnap pedig a kártyajáték szerelmeseinek szól a BON-BON Kupa Ultis találkozó. Mindkét megmérettetést a Turisztikai Központ épületében rendezzünk meg.
 
A vasárnapot a tűzoltók hagyományőrző versenye nyitja, majd tűzoltóautó kiállítás és habparty várja a gyermekeket.
Ezen a napon is mindenki megtalálhatja a hozzá illő ritmusokat. Az Apostol együttes nyitja a koncertcunamit, majd délután a retro sztárok következnek. A vasárnap a Halott Pénz és a Hooligans együttesek koncertjével zárul.
 
Az estet és a fesztivált különleges elemeket tartalmazó tűzijáték zárja.
A fesztivál szakmai díszvendége a szicíliai Modica városa lesz, amely különleges csokoládéjáról híres, és reményeink szerint a fesztivál látogatóinak is lehetőségük lesz megkóstolni ezt az ínyencséget. Mindhárom napon kirakodó- és csokoládévásár, kóstoltatás, csokoládé szökőkutak az ínyenceknek.
 
A hagyományosan általános iskolások részére meghirdetett rajzversenyünkre több mint 600 rajz érkezett. Minden pályázót meghívtunk a fesztiválra, az első helyezettek pedig csokoládé díjazásban, illetve a helyezett alkotások óriásplakáton népszerűsítik a fesztivált.
 
Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: