2015. 01. 09.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Parfüm Tokajival – Illatként is hódít az Esszencia

Különleges, Tokaji Esszencia felhasználásával készített parfüm bolondítja meg a világot. Minya Viktória sztárparfümőr a Magyar Királynő Víze megalkotásakor a borkülönlegességet hívta segítségül. A bor nem mindennapi felhasználása úgy tűnik sikeres, pláne úgy hogy az ötlet alapjaihoz a 14. századig kell visszautazni.

Eau de Hongrie néven mutatott be egy különleges, de „magyaros” illatot Minya Viktória. A Párizsban élő sztárparfümör az újragondolt Magyar Királyné Vize fantázianevű alkotásában a legnemesebb Tokaji Aszú aromáját idézi. Honlapján azt írja, hogy a mézesen puha parfüm a jázmin melegségével teljesedik ki, amit a szantálfa krémes illata koronáz meg. Újszerű, mennyeien bódító kompozíciónak nevezi.


Az Eau de Hongire alkotója kezében
fotó: origo.hu

Az Eau de Hongrie egy különleges üvegben kerül bemutatásra, mely egyedülálló módon a Tokaji borok világát idézi. Az üveg egy kézzel készített, kígyóbőr hatású fa dobozba van fektetve - a világon is egyedülálló csomagolás Kiss Miklós munkáját dicséri.
Minya Viktória parfümötlete még Grasse-ból származik, amikor a magyar királyné vízéről tanultak. A szakember a parfümgyártás bölcsőjének is nevezett Dél-francia városban tanulta a különleges tudomány csínját-bínját, amikor figyelmes lett egy legendára – ezt az origonak adott interjújában árulta el a sztárparfümör.
- A legenda szerint a 14. században Károly Róbert felesége, Erzsébet kikevertetett egy gyógynövényekkel teli, főként rozmaringillatú tinktúrát. Özvegyen annyira megszépült és megfiatalodott tőle, hogy bár 72 éves volt, feleségül kérte a lengyel király. Ettől az órától kezdve álmodoztam arról, hogy egyszer dolgozzak a királyné vízével. Az alkoholban feloldott illóolaj pedig a modern parfümipar alapja, mondhatjuk, hogy egy magyar királyné készíttette a világ első dekorillatát. Azon rengeteget gondolkoztam, mivel váltsam ki a rozmaringot, és rátaláltam az aszúra, pontosabban a tokaji essenciára (ez az esszencia szakmaspecifikus használata, s-sel ejtjük), amit a svédcsepphez hasonlóan gyógytermékként is használnak.

Eau de Hongrie - Magyar Királyné Vize
fotó: viktoriaminya.com

Úgy tűnik az Eau de Hongrie beváltja a hozzá fűzött reményeket, az autentikus illatot pedig külföldön is méltányolják. Az ára az alkotó webshopjában 120 Euró, tehát mintegy 38 ezer forintért bárki hozzájuthat.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Április 5-én adják át a Takács András Emlékdíjat

Takács András szellemisége és borvidéki munkája olyan folyamatokat indított el, amely sok helyi szereplőben megerősítette a közös és egyéni felelősségvállalást Tokaj-Hegyaljáért.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Nap képe: a tarcali bányató

Sokak kedvelt kirándulóhelyét, a tarcali bányatavat kapta lencsevégre olvasónk.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Muhi Zoltánra emlékeztek

A tavaly elhunyt újságíró, a Szerencsi Hírek és a Szerencsi Városi Televízió néhai főszerkesztőjére kollégák és barátok emlékeztek a Magyar Sajtó Napja alkalmából.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

"Rengeteg" - különleges tárlat Bodrogkeresztúrban

Bodrogkeresztúrban nyílt kiállítás olyan alkotásokból, amelyek alapanyaga másnak legjobb esetben csak az elmúlást jelenti, de itt új tartalommal kel életre. Szabó Csaba megmutatja, hogy mit jelenthet teremteni, s egyúttal felhívni a figyelmet a múlandóságra.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Külön furmint kiadvány és országkóstoló

Az idén nem csak a fehér- és a vörösboros Borkiválóság könyv készül el, hanem külön furmintos kiadvánnyal is jelentkezik a Nemzeti borkiválóság program és meghirdetik a Furmint országkóstolót is.

 

Címkék: