2017. 06. 29.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Állandó dugóhúzó tárlat Erdőbényén

Mintegy 400 dugóhúzót láthat a közönség Szepsi Laczkó Máté Emlékház új, állandó tárlatán. A kiállítást Némedi Varga Zoltán saját gyűjteményéből állította össze.

Egy dugót kihúzni a borospalackból olyan rituálé, amelynek varázslata van. Először eltávolítjuk a védőfóliát - más néven a kapszulát - és a dugóhúzónk hegyével megcélozzuk a dugó közepét. Nézzük, hogyan halad a parafába a spirál és végül lassan kiemelkedik a dugó. Azonnal megszagoljuk, hogy a palackban lévő nektár - az Istenek ajándéka - alkalmas-e a fogyasztásra.

Némedi Varga Zoltán gyűjteményéből összeállított tárlat bemutatja a dugóhúzó történetét és a vitrinekben valamint a színes tablókon kb. 400 különböző dugóhúzót tekinthetnek meg a látogatók, a régi muzeális tárgyaktól kezdve az új modern darabokig. A kiállítást a dugóhúzó készítést és használatát bemutató filmek is színesítik, de látható az is, hogy dugóhúzó nélkül hogyan varázsolható ki a dugó az üvegből.

Nyitva tartás:
Kedd-szombat 09.00 – 17.00
Vasárnap és hétfő: Zárva

Információ a kiállításról:
Művelődési Ház és Könyvtár Erdőbénye
Telefon:+36-47-336-334.
E-mail: erdobenyemuvhazikszt@gmail.com.

További információ a gyűjteményről:
http://dugohozotarlat.blogspot.hu/
https://www.facebook.com/dugohuzotarlat/

A képre kattintva galéria nyílik!

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: