2017. 06. 09.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Wáberer György nevét viseli majd az új sárospataki sportaréna

1,2 milliárd forintból építenek nemzetközi kézilabda-mérkőzések lebonyolítására is alkalmas sportarénát az öregdiákok

Több mint egymilliárd forintból nemzetközi kézilabda-mérkőzések lebonyolítására is alkalmas sportaréna épül Sárospatakon, a református kollégium kezelésében lévő Iskolakertben. Az épület alapkövét csütörtökön rakták le a beruházáshoz szükséges pénz adományozói jelenlétében.

Wáberer György üzletember, Sándor József és Derczó István (b-j) öregdiákok, miután elhelyezték az új tornacsarnok alapkövét Sárospatakon, a református kollégium kezelésében lévő Iskolakertben 2017. június 8-án. A több mint egymilliárd forintból épülő sportaréna nemzetközi kézilabda-mérkőzések lebonyolítására is alkalmas lesz, az arénát Wáberer Györgyről nevezik el. Az 1,2 milliárd forint költségvetésű fejlesztésből 800 millió forintot Wáberer György adományozott az intézménynek, a fennmaradó összeget Sándor József és Derczó István vállalkozók állják.  - © MTI Fotó: Vajda János

Az 1,2 milliárd forint költségvetésű fejlesztésből 800 millió forintot az iskola egykori diákja, Wáberer György üzletember adományozott az intézménynek, a fennmaradó összeget két másik öregdiák, Sándor József és Derczó István vállalkozók állják.
Az iskola diákjai 2018 tavaszán vehetik birtokukba a létesítményt, amelyet a tanórákat követően Sárospatak kézilabdázói is használhatnak majd.
A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumáért Alapítvány kuratóriuma egyhangúan úgy döntött, hogy az arénát Wáberer Györgyről nevezik el – közölte Búzásné Nagy Gabriella, az alapítvány kuratóriumának elnöke. Közölte: legutóbb százhúsz éve volt hasonló léptékű sportberuházás az intézményben.

Wáberer György elmondta, hogy sokat köszönhet a nagy múltú gimnáziumnak, ezért is csatlakozott az iskola fejlesztésén dolgozó csoporthoz Nagy-Baló Csaba, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthona igazgatója felkérésére.
A szintén sárospataki öregdiák Stumpf István alkotmánybíró arról beszélt, hogy az intézmény az elmúlt években végrehajtott fejlesztésekre alapozva, a Comenius hagyományait ápoló oktató-nevelői munka nyomán “világítótoronyként lehet jelen a magyar szellemi életben”.

Stumpf István alkotmánybíró, öregdiák beszédet mond az új tornacsarnok alapkőletételi ünnepségén Sárospatakon, a református kollégium kezelésében lévő Iskolakertben. MTI Fotó: Vajda János ©

Nagy-Baló Csaba az MTI-nek elmondta, a sportcentrum Zemplén legnagyobb és legmodernebb sportlétesítménye lesz. Teljes alapterülete 3183 négyzetméter, a küzdőteret 1218 négyzetméteresre építik, a mobillelátók nyolcszázötven szurkolónak adnak helyet. A régi tornatermet – amely Magyarország legrégebbi, még ma is működő tornaterme – ugyancsak felújítják majd és sportmúzeumot alakítanak ki benne.

– MTI –

 

 

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Holnap kezdődik a Kerekdomb Fesztivál

Színházi előadásokkal, könnyű- és komolyzenei programokkal, borpiknikkel és kreatív gyerekprogramokkal indul pénteken a Kerekdomb Fesztivál Tállyán, Tokaj-Hegyalja festői településén.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Elhunyt Emmert György

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt Emmert György, a Fekete Pince és a Palásthy-Emmert Pince borásza.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Minőség: Így jutott el tíz év alatt a teljes foglalkoztatottságig egy zempléni falu

Mád igazi gasztrofaluvá vált, az év éttermével, a Gusteau Kulináris Élményműhellyel büszkélkedhet, míg boraival nemzetközi sikereket ér el.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Új színfolt a Szerelmi Pincesoron

Szerelmi Pince néven újult meg a központi helyen lévő borház a Szerelmi Pincesoron. Tokajban az Illés Pince és más termelő borait kóstolhatják a vendégek.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Zorán és Kiss Ádám is belekóstol a Tokajiba

Június 10-én kiderül, mennyi kincset kínál még a furmint mellett a Tokaj-hegyaljai borvidék egyik büszkesége, Mád. A 2017-es Jó éjszakát Mád! című eseménysorozat programjai szemet, szájat és fület gyönyörködtetőnek ígérkeznek.

 

Címkék: