2017. 06. 08.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Új színfolt a Szerelmi Pincesoron

Szerelmi Pince néven újult meg a központi helyen lévő borház a Szerelmi Pincesoron. Tokajban az Illés Pince és más termelő borait kóstolhatják a vendégek.

A borház a város pincesorán található, bodrogkisfaludi, bodrogkeresztúri és erdőbényei dűlők terméséből készült borokat kínálnak. A hely marketing vezetője Illés János borász lapunknak azt mondta, hogy néhány hegyaljai pincészet borait kóstolhatják majd meg a vendégek.

A Szerelmi Pince a nagyobb társaságoknak is alkalmas lehet, ugyanis több teremben összesen 100 főig tud vendégeket fogadni. Az év minden napján hétköznap nap délelőtt fél tíz és este nyolc között, péntek valamint szombat este pedig kilencig tart nyitva és akár angol és francia nyelven is tudnak kóstolókat tartani. A nyitva tartás azonban rugalmas, előzetes bejelentkezés esetén, vagy ha a forgalom megkívánja, természetesen nem küldik haza a borozó vendégeket.

Vállalják céges rendezvények, születésnapok és legénybúcsúk megrendezését és családi összejövetelek is megtarthatók a Szerelmi Pincében.

(x)

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

A Tokaji borvidék 15 éve a világörökség része

Idén ünnepeljük a 15 éves évfordulóját annak, hogy az UNESCO felterjesztette a Tokaji borvidéket a világörökségi listára kultúrtáj kategóriában.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Dávid Rémusz: „A bor eleve egy bizalmi dolog…”

Fontosnak, sőt az egyetlen megoldásnak tartja a bio termelést a Budaházy- Fekete Kúria vezetője. Dávid Rémusz családja Erdőbényén egy 1650-ben épült vadászkastélyt vásárolt húsz éve, így lettek hegyaljaiak, majd később borászat tulajdonosok.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Tokaji Dukát: Golop Községe is csatlakozott a helyi pénz elfogadásához

Tokaj-Hegyalján 27 település összefogásával született meg az ötlet, hogy új pénznemet vezetnek be. A cél a helyi közösség összetartásának növelése és turizmus fellendítése volt.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Ahonnan a furmint meghódította a világot: Mád

Hetedik éve ünneplik a furmintot a Tokaji Borvidék talán legszebb településén, Mádon. Világhódító útjára azonban ennél jóval korábban „indult”. Más településnek nincs korábbi története a száraz furmint utazásáról.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Jubilál a Szerencsi Csokoládé Fesztivál

Jubileumi, tizedik alkalommal várja az országhatáron innen és azon túlról érkező vendégeket, kiállítókat Szerencsre az Országos Csokoládé Fesztivál, melynek fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

 

Címkék: