2017. 05. 31.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Gyerekek készítik el a Csokoládé Fesztivál óriásplakátját

A korábbi évekhez hasonlóan idén is pályázatra várják az általános iskolás gyerekeket a Szerencsi Csokoládéfesztivál óriásplakátjának elkészítésére.

A pályázatot a fesztivált szervező Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár hirdeti a fesztivál és Szerencs témájában. Műfaji megkötés nincs, a gyerekek szabadon választott technikával készíthetik el plakátjaikat A4-es formátumban.
A kicsiket nem először vonják be a Csokoládé Fesztivál arculatának készítésébe, több éves hagyomány hogy az általuk beküldött rajzokból választják ki az augusztus végi rendezvény óriásplakátját. Csider Andor igazgató lapunknak elmondta, az érdeklődés egyre nagyobb a gyermekek körében és évről-évre megduplázódik a beküldött pályaművek száma.

A rajzokat június 10-éig várják a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár 3900 Szerencs, Huszárvár út 11. címre. A gyerekek munkáit szakértő zsűri-, valamint a Facebookon szervezett lájkvadászat alapján értékelik. A fődíj az óriásplakáton való megjelenés, de emellett jegyeket és csokoládé ajándékcsomagokat is kapnak a gyerekek, sőt minden pályázó és felkészítő tanár napi belépőt kap a fesztiválra.

 

 

Az idén tízedik születésnapját ünneplő rendezvényt augusztus 25. és 27. között rendezik. Tavaly a látogatottsági rekord is megdőlt, hiszen minden eddiginél többen, 41 ezren vettek részt Tokaj-Hegyalja legnagyobb fesztiválján. Beszámolónk itt olvasható, az ott készült videókat pedig a YouTube csatornánkon lehet megnézni. Az idei Csokoládé Fesztiválra pedig már a jegyeket is meg lehet vásárolni, a bérlet június 30-áig kedvezményes 4000 forintos áron kapható.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Történelmi pincét vásárolhat Tokajban

Belvároshoz közeli, akár tovább bővíthető pincének keresnek új tulajdonost. 

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Vasárnap Mádra költöznek a Stílusos Vidéki Éttermek

Szeptember 10-én újra megrendezik a Stílusos Vidéki Éttermiség hagyományos éves közönségtalálkozóját. A vándorrendezvénynek ezúttal a Tokaji borvidék emblematikus települése, Mád ad otthont.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

A Tokaji borvidék 15 éve a világörökség része

Idén ünnepeljük a 15 éves évfordulóját annak, hogy az UNESCO felterjesztette a Tokaji borvidéket a világörökségi listára kultúrtáj kategóriában.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Dávid Rémusz: „A bor eleve egy bizalmi dolog…”

Fontosnak, sőt az egyetlen megoldásnak tartja a bio termelést a Budaházy- Fekete Kúria vezetője. Dávid Rémusz családja Erdőbényén egy 1650-ben épült vadászkastélyt vásárolt húsz éve, így lettek hegyaljaiak, majd később borászat tulajdonosok.

 

Címkék: