2017. 05. 31.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Gyerekek készítik el a Csokoládé Fesztivál óriásplakátját

A korábbi évekhez hasonlóan idén is pályázatra várják az általános iskolás gyerekeket a Szerencsi Csokoládéfesztivál óriásplakátjának elkészítésére.

A pályázatot a fesztivált szervező Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár hirdeti a fesztivál és Szerencs témájában. Műfaji megkötés nincs, a gyerekek szabadon választott technikával készíthetik el plakátjaikat A4-es formátumban.
A kicsiket nem először vonják be a Csokoládé Fesztivál arculatának készítésébe, több éves hagyomány hogy az általuk beküldött rajzokból választják ki az augusztus végi rendezvény óriásplakátját. Csider Andor igazgató lapunknak elmondta, az érdeklődés egyre nagyobb a gyermekek körében és évről-évre megduplázódik a beküldött pályaművek száma.

A rajzokat június 10-éig várják a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár 3900 Szerencs, Huszárvár út 11. címre. A gyerekek munkáit szakértő zsűri-, valamint a Facebookon szervezett lájkvadászat alapján értékelik. A fődíj az óriásplakáton való megjelenés, de emellett jegyeket és csokoládé ajándékcsomagokat is kapnak a gyerekek, sőt minden pályázó és felkészítő tanár napi belépőt kap a fesztiválra.

 

 

Az idén tízedik születésnapját ünneplő rendezvényt augusztus 25. és 27. között rendezik. Tavaly a látogatottsági rekord is megdőlt, hiszen minden eddiginél többen, 41 ezren vettek részt Tokaj-Hegyalja legnagyobb fesztiválján. Beszámolónk itt olvasható, az ott készült videókat pedig a YouTube csatornánkon lehet megnézni. Az idei Csokoládé Fesztiválra pedig már a jegyeket is meg lehet vásárolni, a bérlet június 30-áig kedvezményes 4000 forintos áron kapható.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: