2017. 05. 31.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Gyerekek készítik el a Csokoládé Fesztivál óriásplakátját

A korábbi évekhez hasonlóan idén is pályázatra várják az általános iskolás gyerekeket a Szerencsi Csokoládéfesztivál óriásplakátjának elkészítésére.

A pályázatot a fesztivált szervező Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár hirdeti a fesztivál és Szerencs témájában. Műfaji megkötés nincs, a gyerekek szabadon választott technikával készíthetik el plakátjaikat A4-es formátumban.
A kicsiket nem először vonják be a Csokoládé Fesztivál arculatának készítésébe, több éves hagyomány hogy az általuk beküldött rajzokból választják ki az augusztus végi rendezvény óriásplakátját. Csider Andor igazgató lapunknak elmondta, az érdeklődés egyre nagyobb a gyermekek körében és évről-évre megduplázódik a beküldött pályaművek száma.

A rajzokat június 10-éig várják a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár 3900 Szerencs, Huszárvár út 11. címre. A gyerekek munkáit szakértő zsűri-, valamint a Facebookon szervezett lájkvadászat alapján értékelik. A fődíj az óriásplakáton való megjelenés, de emellett jegyeket és csokoládé ajándékcsomagokat is kapnak a gyerekek, sőt minden pályázó és felkészítő tanár napi belépőt kap a fesztiválra.

 

 

Az idén tízedik születésnapját ünneplő rendezvényt augusztus 25. és 27. között rendezik. Tavaly a látogatottsági rekord is megdőlt, hiszen minden eddiginél többen, 41 ezren vettek részt Tokaj-Hegyalja legnagyobb fesztiválján. Beszámolónk itt olvasható, az ott készült videókat pedig a YouTube csatornánkon lehet megnézni. Az idei Csokoládé Fesztiválra pedig már a jegyeket is meg lehet vásárolni, a bérlet június 30-áig kedvezményes 4000 forintos áron kapható.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Holnap kezdődik a Kerekdomb Fesztivál

Színházi előadásokkal, könnyű- és komolyzenei programokkal, borpiknikkel és kreatív gyerekprogramokkal indul pénteken a Kerekdomb Fesztivál Tállyán, Tokaj-Hegyalja festői településén.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Elhunyt Emmert György

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt Emmert György, a Fekete Pince és a Palásthy-Emmert Pince borásza.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Wáberer György nevét viseli majd az új sárospataki sportaréna

Több mint egymilliárd forintból nemzetközi kézilabda-mérkőzések lebonyolítására is alkalmas sportaréna épül Sárospatakon, a református kollégium kezelésében lévő Iskolakertben.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Minőség: Így jutott el tíz év alatt a teljes foglalkoztatottságig egy zempléni falu

Mád igazi gasztrofaluvá vált, az év éttermével, a Gusteau Kulináris Élményműhellyel büszkélkedhet, míg boraival nemzetközi sikereket ér el.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Új színfolt a Szerelmi Pincesoron

Szerelmi Pince néven újult meg a központi helyen lévő borház a Szerelmi Pincesoron. Tokajban az Illés Pince és más termelő borait kóstolhatják a vendégek.

 

Címkék: