2017. 05. 22.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Jubilált a Béres Szőlőbirtok

15 éves születésnap Erdőbényén

Fennállásának tizenöt éves évfordulóját ünnepelte a Béres Szőlőbirtok. Az erdőbényei borászat 45 hektáron gazdálkodik Tokaj-Hegyalján, boraik és a birtok is számos elismerést tudhat magáénak.

A Béres család hegyaljai szerepvállalása tizenöt évvel ezelőtt kezdődött. Akkor vásárolt magának a borvidék mértani közepén, Erdőbényén területet és kezdett bele a borkészítésbe. Tíz hektárral kezdtek, amihez később még harmincötöt vettek, így alakult ki a birtok mai mérete.
Az impozáns épület 2006-ra készült el Anthony Gall tervei alapján, amit egy évvel később Pro Architectura Építészeti Nívódíjjal és a 2007. évi Építőipari Nívódíjjal ismertek el. 2015-ben pedig a Bor és Piac Magazin által meghirdetett „versenyben” Magyarország Legszebb Szőlőbirtokának választották.

A tizenöt éves jubileumon az alapító tulajdonos kiemelte, családi vállalkozásként viszik és a Béres család minden tagja kiveszi a részét a munkából. Béres József hozzátette, harminc helyi családnak adnak megélhetést és igyekeznek a település életéből is kivenni részüket. Márciusban már második alkalommal adományoztak minden erdőbényei családnak nemzeti zászlót, karácsonykor pedig egy-egy üveg Béres bort jutattak el hozzájuk. A hagyomány a születésnap alkalmából sem szakad meg, és újra borral ajándékozzák meg a lakosokat.

A születésnapon Kiss Eliza kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztos ünnepi köszöntőjében elmondta: „A Béres család kimagasló munkájával, közösségi szellemével és szeretettel átitatott szakmaiságával példaértékű vállalkozása a borvidéknek. A hitelesség, a régió és annak közösségéért vállalt áldozatos munka, továbbá a minőség iránti elkötelezettség e siker záloga”.
Hozzátette, egyszer Béres Józseftől azt hallotta, hogy aki sikeres, annak a szomszédja is az. Így ha a szomszéd is sikeres, akkor az ő szomszédja is az lesz. Ez pedig azt jelenti, hogy egymás sikerei az egész borvidéket fel tudják emelni.

 
A jubileumi eseményen az erdőbényei kádárok hagyományőrző táncukat mutatták be, a vendégek pince- és dűlőtúrákon és borkóstolókon vehettek részt. 

A képre kattintva galéria nyílik!

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: