2017. 05. 10.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Gasztro hétvége lesz Tokaj-Hegyalján

Alig több mint húsz kilométeren belül két nagyszerű gasztronómiai programmal is várják a vendégeket Tokaj-Hegyalján a hétvégén. Rátkán a töltött káposztát, Tokajban pedig „Magyarországot lehet megkóstolni”.

Huszonkét csapat főz töltött káposztát Rátkán szombaton. A sváb település hagyományos rendezvényét már hetedik alkalommal tartják meg, a vendégek különböző variációit ízlelhetik meg a május 13-án, szombaton déltől. Káposztajegyet 700 forintért lehet vásárolni, a rendezvény pedig ingyenesen látogatható. A főzés reggel hét órától kezdődik, a hagyományőrző- és gyermekprogramok pedig délután fél kettőtől kezdődnek. Csocsesz, az Inflagranti és a Miskolci Illés Emlékzenekar lép fel, a nap szabadtéri bállal zárul.

Tokajban ugyan ezen a napon tíz órától nyílik meg a Fesztiválkatlan parkolója a vendégek előtt, ott tizenhét csapat készít különböző ételeket az ország számos pontjáról. A Kóstolja meg Magyarországot tavaly is sikeres volt a vendégek körében, amiről mi is készítettünk egy összeállítást. A kóstolójegyek 1000 forintba kerülnek, amiért egy szabadon választott étel jár.  Május 13-án a kerékpárosokat is külön programmal várják a városban. Hetedjére hívják tekerésre a vendégeket a Tokaji TDM munkatársai, a bringások két lehetőség közül választhatnak: a hosszabb, mintegy 70 kilométeres táv 10 órától indul, a családiasabb 20 kilométer pedig délután 13 órától.

 

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: