2017. 05. 02.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Elkészült a Tarcal Bor

Figyelemre méltó összefogással készült Tarcal palackba zárt íze

Kilenc pincészet közösen készítette el a Tarcal Bort. A furmint-hárslevelű házasításból készült különlegességet a Bűbájos Hétvége vendégei kóstolhatták meg először, megvásárolni október közepétől lehet.

Kilenc borászat (a Kikelet Pince, a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok, a Majoros Szőlőbirtok, a Tokajicum Borház, a Basilicus Borkultúra Központ, a Myrtus Pince, a Palásthy-Emmert Pince, a Kern Borászat, valamint a Tarcali Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet) közös összefogásában jött létre Tokaj-Hegyalja negyedik település bora. A Tarcal Bor különlegessége, hogy a kezdeményezésben részt vevő borászatok mind saját maguk készítették el borukat, amit a bemutató előtti héten házasítottak. A többségben furmintból és hárslevelűből készült száraz borok többsége hordós érlelésű, de volt aki reduktív borral járult hozzá a Tarcal Borhoz. (Egy biztos, mindenki a legjobb tételt tette hozzá – a szerk.)

- Amikor 2014-ben megalakítottuk a Tarcal Bor és Kultúra Egyesületet sok tervünk volt a település előremozdításában. A Tarcal Bor elkészítése már akkor felmerült bennük – emelte ki a premieren Keresztes Ákos, a Myrtus Pince tulajdonosa.
A vasárnapi bemutató előtt, hétfőn házasították a borokat a Kern Pincészetnél, a készre kezelt bor körülbelül két hónap múlva készül el. A kezdeményezéssel hagyományt akarnak teremteni a tarcali borászok. Az első alkalommal meghívásos módon készült a Tarcal Bor, a jövőben azonban minden helyi termelőnek megnyílik a lehetőség a közös borkészítéshez. Ehhez azonban egy vakkóstolón is meg kell felelniük a tételeknek, a cél hogy csak a legjobbak kerüljenek a település borába.

Tarcal Brand
Az ötletgazdák egy hosszú életű „brandet” akarnak ezzel kiépíteni és bíznak abban, hogy a bor a település hírét is vinni fogja az országban és a határokon túl. A borral pedig Tarcal kedvességét és szakmai alázatát akarják kifejezni.

- A borvidéken Mád, Tállya és Olaszliszka után egyre többen kérdezősködtek a tarcali községi bor után. Szinte köz felkiáltással mondtunk igent erre, örülök neki hogy sikerült megvalósítanunk – mondta a bemutatón Majoros László, a Majoros Birtok vezetője. – Amellett, hogy az embereket az édes-nemes borkülönlegesség mellett a száraz borok is érdeklik község szinten is meg kell mutatnunk magunkat. Minden egyes palack Tarcal Bor egy marketing bomba, ami eljut az emberekhez. Nem tudjuk kinél robban, de bízunk benne hogy sok helyen és a világ számos pontján megmutathatjuk Tarcalt, amivel vendégeket csábíthatunk ide, a Tokaji-hegy lábához – tette hozzá „a Furminátor”.


A Tarcal Bort a Bűbájos Hétvége közönsége kóstolhatta meg először. A házasítás utáni érlelést követően fogják palackozni a pályázaton nyertes Bilsiczki Gyula által tervezett címkékkel. A vásárlók október közepén rendezendő Terézia napi programon vásárolhatják meg először a száraz különlegességet.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: