2017. 04. 25.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Jó éjszakát Mád: Összefogás a Minőségi Magyar Termékekért

A Minőségi Magyar Termékek népszerűsítésére indít kezdeményezést a Mádért Kulturális Nonprofit Kft, mint a Jó éjszakát! Mád és a Mádi Furmint Ünnep szervezője. Az akció célja a hazai termelők által készített áruk minél szélesebb körben való megismertetése. 

A Tokaj-hegyaljai település a térségben régóta élenjáró a színvonalas termékek, elsősorban borok illetve szolgáltatások kínálatában. A 2007-ben a borászok által életre hívott Mádi Kör Eredetvédelmi Egyesület tagjai is szigorú szabályok betartására kötelezték magukat, hogy a lehető legjobb minőségű szőlőből a legkiválóbb borok készüljenek. A munkát pedig a település többi szolgáltatója is tovább vitte, az eredményt bizonyítja, hogy a Gault&Millau 2017-ben az év éttermének választotta a Gusteau Kulináris Élményműhelyt.
A június 10-én negyedik alkalommal megrendezendő mádi Jó éjszakát! rendezvény a település természeti környezetét, egyedi sajátosságait mutatja be, összefogva azokat a szolgáltatókat (pincészetek, éttermek, helyi kézművesek), akik kiállnak a minőségi termékek, szolgáltatások mellett.

A rendezvény is a minőséget képviseli
A Jó éjszakát! című rendezvény a minőségi magyar termékek iránti elkötelezettség eredményeként idén -a gazdasági élet helyi szereplői mellett- a szintén magas minőségű hazai terméket előállító Agárdi Farm Kft.-vel közösen hívja fel a figyelmet az itthon előállított kiváló termékekre. A délutántól hajnalig tartó program gasztronómiai kínálata is kizárólag ezekből az alapanyagokból készül, amivel szintén szeretnék a fogyasztóknak bemutatni az összefogás fontosságát. A rendezvényen az ízek mellett magas szintű kulturális tartalom várja a látogatókat.
A szervezők a kezdeményezéssel azoknak a termelőknek is segíteni akarnak, legyenek bárhol az országban, akik fáradságos munkával, a nehézségeket legyőzve kitartanak a minőségi termékek előállítása mellett és maguk is eszerint termesztik vagy tenyésztik az alapanyagot a hazai élelmiszeripar vagy saját manufaktúrájuk számára.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: