2017. 04. 05.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

A Hegyalja Piac kapta a Takács András Emlékdíjat

A Tokaj-Hegyalja Piac kapta a Takács András Emlékdíjat. A borvidéki elismerést a Világörökségi Szakmai Nap keretein belül adták át Bodrogkeresztúrban.

A Takács András Emlékdíjat 2014-ben alapította a Bor-Vidék Tokaj-Hegyalja Társaság azzal a céllal, hogy elismerjék azon személy vagy közösség munkáját, aki a legtöbbet tette adott évben (vagy egy időszakban) a világörökségi értékek megőrzéséért, illetve fejlesztéséért. A díjazottak felterjesztésére egy 20 fős javaslattevő borvidéki társaság alakult, de a döntést Takács András hozzátartozói, a Bor-Vidék Tokaj-Hegyalja Társaság és a borvidéki Világörökségi Gondnokság hozza meg. A Takács András Emlékdíjat 2015-ben Rák József Hercegkút polgármestere, tavaly pedig Salamin Ferenc és Kovács Ágnes építészek kapták.

Elismerés „a Piacnak”
A hamarosan ötödik születésnapját ünneplő Tokaj-Hegyalja Piacnak ítélték oda az idei elismerést. Molnár Péter, a Bor-Vidék Tokaj-Hegyalja Társaság elnöke a Bodrogkeresztúri Faluházban tartott díjátadón jelentette be a kitüntetést, amit a közösség képviselői vettek át majd mutatták be a fél évtizedes, sikeres kezdeményezésüket.
A Világörökségi Szakmai Napon előadást tartott még Demeter Ervin megyei kormánymegbízott, Albert Krisztina, a Világörökségi Gondnokság munkatársa, Kovács Ágnes építész és Dr. Dankó József nyugalmazott pedagógus is, a program pedig kerekasztal beszélgetéssel zárult.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: