2017. 04. 01.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Megkezdődtek a Keresztúri Esték

Kulturális programsorozatot indított a Henye Borászat. A Keresztúri Esték részeként koncertekkel, irodalmi- és sanzon estekkel várják az érdeklődőket péntekenként.

A bodrogkeresztúri esemény megnyitóján Héjj Dávid arról beszélt, hogy minden fejlesztésnek, amelyek Hegyalján megvalósulnak, akkor van értelme, ha azoktól valóban jobb lesz a térségbe látogatóknak és főként az itt élőknek. A Tokaj Fejlesztési Tanács elnöke hozzátette: bízik abban, hogy nem csak a megnyitóra, hanem a következő programokra is sokan látogatnak majd el, a rendezvények pedig kiválóak lehetnek a kulturális kikapcsolódás mellett arra, hogy a Tokaj-hegyaljai térség szereplői találkozzanak és akár itt cseréljenek gondolatokat.

Kolár Krisztina, a Keresztúri Esték főszervezője a nyitányon elmondta minden péntek estére szerveznek programokat. A repertoár összeállításánál figyelemmel voltak arra, hogy a lehető legváltozatosabb kínálatot ajánlhassák.

A megnyitón a Gyárfás István feat. Elek István & Molnár Enikő jazz trió zenélt, a következő hetekben Szvorák Katalin és Kudlik Júlia előadását, Hobó irodalmi estjét valamint a felvidéki For You Acapella együttes koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők a Henye Borbárban. A jegyár minden előadásra 1000 forint, a belépőkből szármázó bevételt a Böjte Csaba által vezetett dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlják fel.

További fotókat a megnyitóról itt talál:

A képre kattintva galéria nyílik!

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: