2017. 03. 30.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Bodó Judit és ifj. Szepsy István is lehet a Borászok Borásza

Az ötvenfős listából öten maradtak versenyben a Borászok Borásza cím elnyeréséért. A jelöltek közül ketten Tokaj-hegyaljai borászok.

Bodó Judit a Bott Pince és ifj. Szepsy István, a Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet borásza is esélyes arra, hogy elnyerje a Borászok Borásza címet. A két hegyaljai jelölt mellett Ipacs Szabó István a villányi-, Jásdi István a balatonfüred-csopaki- valamint Konyári János a balatonboglári borvidékről. Mint azt a mandiner.bor megírta a szavazás kétfordulós, az első körös voksok már beérkeztek, jelenleg a második forduló zajlik, de az, hogy ki lesz idén a legjobb borász a Kárpát-medencében, az csak az április 28-án derül majd ki a díjátadó gálán.

A Borászok Borásza elismerést 2007 óta adják át. A térségből eddig négyen szerezték meg a kitüntető címet: elsőként Demeter Zoltán, majd Szepsy István (2009) és Berecz Stéphanie (2014). Tavaly Bacsó András a Tokaj Oremus borásza vehette át az elismerést. Érdekesség, hogy Bott Judit már az előző évi „döntőben” is jelölt volt, akkor harmadikként Áts Károly a Grand Tokaj (Tokaj Kereskedőház) főborásza szerepelt még az esélyesek között.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: