2017. 03. 11.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

"Rengeteg" - különleges tárlat Bodrogkeresztúrban

Világunk elhalt és szétszóródott diribdarabjaiból új egészek kiállítása

Bodrogkeresztúrban nyílt kiállítás olyan alkotásokból, amelyek alapanyaga másnak legjobb esetben csak az elmúlást jelenti, de itt új tartalommal kel életre. Szabó Csaba megmutatja, hogy mit jelenthet teremteni, s egyúttal felhívni a figyelmet a múlandóságra.

A bodrogkeresztúri Faluházban Szabó Csaba „Helóta” több száz alkotását tekinthetik meg az érdeklődők. A megnyitón Bencsik Mátyás igazgató köszöntője után Técsi Zoltán "világutazó" méltatta a művészt, akivel sok éves barátságot ápol, s már több ilyen alkalmat maguk mögött mondhatnak. A kiállítás címe „Rengeteg”, amely egyrészt utal arra a mennyiségre, amely a kiállítótérben megjelenik, másrészt annak a sokrétűségére is, hasonlóan az erdő, a rengeteg hasonlatosságával.

Ahogy Técsi Zoltán elmondta: A recept látszólag egyszerű: e széttaposott, avagy széteső alkotó-részek a mi kedves barátunk révén új értelmet nyernek, avagy új életre kelnek, s a szokatlan transzformáció talán ráébreszt néhányakat, hogy teljességgel értelmetlen ez a rohanás. Mert hiszen a másmilyen életformák megtizedelése, száguldásunk közbeni eltiprása előrevetíti: saját vesztünkbe rohanunk. Szabó Csaba „teremtett szerkezetei” ily módon eleven jelek, melyek figyelmeztetnek és óva intenek. Segítenek a felismerésben, hogy „minden egész eltörött”, ugyanakkor hol játékosan, hol halál-komolyan azt igazolják, „anyag nem vész el, csak átalakul”.

A megnyitó második felében Dóczi Henrietta gitárművész „Nőkről, nem csak nőknek” című előadásával szórakoztatta a megjelenteket. Humoros versek váltakoztak a helyszínben, témában azonos klasszikus gitár dallamaival.

A kiállítás május végéig megtekinthető a bodrogkeresztúri Faluházban.
 

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: