2017. 02. 27.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Hatszáz nemzeti zászlót kapott Erdőbénye

A magyarságtudatot erősíti a Béres szőlőbirtok

Hatszáz nemzeti színű zászlót adományozott Béres József, a Béres Szőlőbirtok alapítója az erdőbényeieknek. A borászat tizenöt éve működik a településen, zászlókat pedig már tizennégy évvel ezelőtt is kaptak a lakosok.

A piros-fehér-zöld lobogókat a közeledő nemzeti ünnep kapcsán ajánlották fel a Béres József és Béres Klára, a Béres Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosai. A gyógyszeripari tevékenységéről országosan ismert család 15 éve alapított birtokot Erdőbényén, azóta szolgálják a borvidék felemelkedését, kiváló minőségű boraikkal pedig világszerte öregbítik a térség hírnevét.

Az ünnepélyes zászlóátadón Kántor Dezső, a település polgármestere kiemelte, tizennégy éve 800 lobogót osztottak szét a Béres család jóvoltából, azóta a lakosok előszeretettel díszítik házaikat azokkal a nemzeti ünnepek alkalmából. Hozzátette, a szőlőbirtok megjelenésével számos munkahelyet teremtettek, turistákat, újabb befektetőket vonzottak, a történelmi és kulturális értékek felkutatásával, éltetésével széleskörűen segítik a térség felemelkedését.

 Az Új idők című hetilap tizennégy évvel ezelőtti cikke a zászlóátadásról.

Béres József emlékeztette a jelenlévőket, hogy tizennégy éve is beszámoltak a kezdeményezésről a lapok. Azóta pedig már sokan folytatták az úttörő kezdeményezést, példaként a főváros II. kerületét, ahol aki igényelt az ingyenesen kapott a nemzeti lobogóból az idén. Az ő mostani adományuk is a nemzeti összetartozást szolgálja, a birtokalapító kiemelte, szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy közelgő nemzeti ünnepünk alkalmából minden erdőbényei családnak lehetősége legyen díszbe öltöztetni az otthonát. 

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: