2017. 02. 26.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Télfelejtő futás Bodrogkeresztúrban

Egy gólya adta a verseny ötletét

A tavalyi, sikeres premier után folytatódott a Fülöp, a különc évadnyitó futóverseny népszerűsége. Az idei megmérettetésen több mint háromszázan teljesítették a távot.

A kihívás a rendszeresen futók közt nem a teljesíthetetlen kategória, hiszen az öt kilométeres táv még azoknak is teljesíthető, akik nem a maratonikat futják nap, mint nap. Ennek ellenére a sportolók is kedvet kaptak a téltemető versenyre, de a „lelkes amatőrök” is szép számmal jelentkeztek a felhívásra és összesen több mint háromszázan vágtak neki a versenynek.

A Fülöp a különc tavaly indult útra, akkor helyi kezdeményezésre a település állandó lakójának számító gólya adta az ötletet a futáshoz. A már tizenegy éve télen is Bodrogkeresztúrban fészkelő madár idén nem ért rá a futókkal foglalkozni, a napos idő inkább repülésre késztette Fülöpöt. A versenyzők azonban kedvet kaptak a mozgáshoz és majdnem megduplázta a tavalyi létszámot a nevezők száma. Rozgonyi István ötletgazda a megnyitón azt mondta örül annak, hogy sokan kedvet kaptak a mozgáshoz, a nagy számú érdeklődés pedig már most megmutatta, hogy jövőre is megszervezik a télbúcsúztató versenyt.

A futók felnőtt és ifjúsági két kategóriában mérték össze erejüket, a szintemelkedőt is bőven tartogató távolságot a legjobbak húsz perc alatt telesítették. A Bodrogkeresztúr központjából induló verseny a Bodrog parti gátat érintve a Dereszla -tetőn zárult, de idén további programokat is szerveztek. A regisztrált futók ingyenesen tekinthették meg a Bodrogkeresztúri Kincsestárat, a Tokaj Nobilis pedig kenyérlángossal, kemencében sült diós-mákos kőttessel és újbor kóstolóval várta a vendégeket. A Patrícius Borház a Tokaj Nobilishez hasonlóan szintén ingyenes kóstoltatást kínált a versenyzőknek, de a betérő vendégek birtoklátogatáson és metszésen vehettek részt és a fajtagyűjteményt is megtekinthették.

Sportesemények közül egy többet tartanak Tokaj-Hegyalján is. A Fülöp a különc szakmai részét koordináló Fekete Gyula egy másik népszerű futóverseny, a Hegyre Fel! ötletgazdája is, amit majd nyár elején tartanak Tokajban.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: