2017. 01. 24.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Mádi bor a legdrágább Trump hoteljében

Magasan az eszencia és az aszú vezeti az itallap árát

Közel hatszázötven ezer forintba kerül egy palack eszencia az ősszel nyílt washingtoni Trump Hotelben. Az itallapot a mádi Royal borai vezetik, az eszencia mellett az aszúk is kiemelt helyen szerepelnek.

A winelovers cikke szerint mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki a frissen beiktatott amerikai elnök fővárosi hotelében akarna borozgatni. Egy pohár 2007-es Royal Eszenciáért 140 dollárt, vagyis közel negyvenezer forintot kell fizetni, egy palack ára pedig eléri a hatszázötven ezer forintot.

 Az itallap elő sorai. Fotók: winelovers.blog.hu

A mádi borászat több aszújával is jelen van a szállodában, a 6 puttonyos Mézes Mály aszú poharankénti ára 72 dollár, a Betsek dűlőből származó különlegesség pedig 50 dollárba kerül. Az 5 puttonyos valamivel olcsóbb, egy pohárral 37 dollárért kóstolhatunk. Még ez az ár is kiemelkedőnek számít, hiszen az elnök saját bora 5 dolláros áron ízlelhető meg.
 

 

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: