2017. 01. 18.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Négy Vince-napi rendezvény a hétvégére

Ugyan a szőlőkben már kezdődik a metszés, de a borászok a hagyományoknak is kedveznek. Vince napján több településen megszentelik a szőlőt illetve a bort.

A borvidék névadó településén a Szerelmi Pincesoron fogtak össze a gazdák a helyi TDM-mel és az Európai Borlovagrend tokaji legátusával. Közel tíz éve szentelik meg a szőlőtőkét a történelmi egyházak helyi vezetői a Tokaj-Hétszőlő birtokán, majd a pincesoron a tokaji pincészetek friss boraira is áldást kérnek. A január 21-i rendezvényre 10 órától várják a vendégeket friss disznótorossal és félóránként induló sétáló kóstolóval, ahol nyolc pincészetet (egyebek mellett a Benkő Borházat, az Erdős Pincét, a Péter Pincét és a belvárosban a Rákóczi Pincét) látogathatnak meg a résztvevők.

Mádon ugyanekkor harmadik alkalommal tartanak Vince napot, a településen négy pincészet (Zsirai Pincészet, Demetervin, Holdvölgy és a Szent Tamás) közreműködésével kérnek áldást a jó termés reményében. A legendás Szent Tamás dűlőben vágják a szőlővesszőt, majd kisebb csoportokra osztva meglátogathatják a vendégek a négy pincészetet és 3-3 bort kóstolhatnak meg. A programban ebédet és vacsorát is kínálnak a látogatóknak.

Tállyán három napos gasztrohétvégét szerveztek Vince napja köré az Oroszlános Borvendéglőben. Január 20. és 22. között a panorámás dűlőtúrákkal, számos borkóstolóval, különleges disznótoros- és egyéb helyi finomságokkal várják a vendégeket.

Sátoraljaújhelyen hagyományosan vasárnap tartják a római katolikus templomban a bor illetve azok készítőinek szentelését és áldását.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: