2017. 01. 17.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Mozgalmas évet zártak a Bodrog Menti Borászok

Tartalmas és munkával teli év volt a tavalyi a Bodrog Menti Borászok Egyesületében. A mintegy tizenkét tagot számláló borászati együttműködés számos rendezvényen vett részt támogatóként, de emellett a hegyaljai, első körben a bodrogkisfaludi dűlőutak elkeresztelését is magukra vállalták.

A dűlőutak elnevezéséről május végén adtunk hírt, a borvidékre kiterjedő kezdeményezés pedig hamarosan révbe ér. De nem ez az egyetlen kezdeményezése az egyesületnek, hiszen számos rendezvényt is segítettek tavaly.
Az idén is megrendezik a Fülöp, a különc elnevezésű futóversenyt, amelyet a Bodrog Menti Borászok Egyesülete már tavaly is támogatott. Ugyan így tettek az áprilisban tartott Mit keresel Bodrogkisfaludon vetélkedőn is, ahol szerves közreműködői voltak a családi rendezvénynek. Előtte a bodrogkeresztúri borversenyen is részt vettek az egyesület tagjai, ahol 6 arany-, 8 ezüst- és 1 bronz minősítéssel zártak.

Az egyesület szervezte és gyűjtötte is össze a tervezés és a kivitelezés több mint fél milliós költségét a bodrogkisfaludi Várhegy szándékosan tönkre tett bejárójának rendbehozatalára. Ezzel több tíz hektárnyi elzárt terület vált újra megközelíthetővé még júniusban, a szüret kezdete előtt.

A Mindszent Havi Mulatság aktív részesei voltak az egyesület borászai a Bocskai Pince előtti helyszínen, ahol koncerttel és teltházas borkóstolóval fogadták a vendégeket. Segítettek a Bodrogkisfaludi Kismesterségek Házának berendezésében, ott borászati bemutató terem rangos bemutatása is nekik köszönhető.

Az egyesület 2014-ben alakult, a tagok száma folyamatosan bővül. A Hegyalján egyre kiterjedőbb kezdeményezéseikről ismert szervezetnek tavaly elkészült a weboldala is, ahol további friss információkat is megosztanak.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: