2017. 01. 12.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Tokaj-Mád-Sárospatak kerékpárút épül

Jövőre készülhet el a Tokaj-Mád-Sárospatak kerékpárút. A Magyar Közlönyben közöltek alapján több mint 100 kilométer ilyen jellegű utat építenek hazánkban, a hegyaljai térséget több szakasz is érinti.

A hirado.hu szerint több másik mellett a Tokaj-Mád-Sárospatak szakasz is kész lesz jövőre, ami Hegyalján egy régen várt fejlesztés megvalósulását jelenti. A kerékpáros turizmus javításáról már korábban írtunk a Héjj Dávivval, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnökével készített interjúnkban is. A 12 kilométeres kerékpárút tehát csak egy eleme a teljes terveknek, a cél hogy az egész borvidéket körbe lehessen tekerni. 
Egy másik Tokajt érintő kerékpárút is célegyenesbe fordulhat, a Nyíregyházáról Tokaj felé vezető szakasz is megépül az idén.
 

 

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: