2016. 12. 31.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Cikkek, amelyeket szerettetek az idén

Idén több mint száz cikk született csak és kizárólag Tokaj-Hegyalját érintő témákban. Az év utolsó napján összegeztük, hogy mik voltak azok a témák, amik az olvasókat a legjobban érdekelték.


A hegyalja.info-n megjelent cikkek közül a legtöbbet olvasott írásunk idén a Tokaji Dukáttal kapcsolatban született. A helyi pénz először a 2015-ös Mádi Furmint Ünnepen mutatták be, de a hivatalos forgalomba helyezés idén márciusban történt.

Szorosan mögötte egy másik (még) idei téma, a IX. Országos Csokoládé Fesztivállal kapcsolatos cikkünk volt. Az Év Fesztiváljának is megválasztott rendezvény főszervezőjével készült exkluzív interjúnkat is sokat „kattintották” az olvasók, majdnem annyival mint a szintén előzetes hírnek szánt útlezárásokról és forgalmi változásokról szóló írásunkat. Nem hiába, hiszen maga a rendezvény is kiválóra sikeredett, a hegyalja.info is írott és videós anyagokban is beszámolt a fantasztikus négy napról.

2016 elején két hegyaljai borászt, név szerint ifj. Szepsy Istvánt és Puklus Csabát is jelöltek a Gál Tibor Emlékdíjra, amit végül a mádi fiatal szakember vehetett át. A képzeletbeli dobogóról éppen hogy csak lemaradt ez a cikk, de csak pár kattintáson múlt az Erdőbényei vadászpilótáról szóló (aki szenteste vigyázta nyugalmunkat), valamint a HegyaljaInfo ez évi első kiállításáról szóló írás „bronzérme” is.

Mádot mi is kifejezetten szeretjük, s úgy tűnik az olvasók is. Mutatja ezt az is, hogy az Év Étterme címet elnyerő Gusteau Kulináris Élményműhelyről és a rabbiház avatóról is sokan olvastak az éven. Ugyan ez igaz a tokaji rendezvénykínálatról szóló cikkre és a tarcali bányató „medúza-inváziójára”.

A sportos témáink is népszerűek lettek, köszönhető ez a kreatív szervezőknek. A tokaji Hegyre Fel!- valamint a bodrogkeresztúri gólya, Fülöp tiszteletére rendezett futóversenyekről szóló anyagok is érdekelték az olvasóinkat. A komolyabb témákat tekintve sincs okunk szégyenkezni, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnökével készült interjúnkra is sok ezren kattintottak. Sőt, egy kis múltidézés is belefért ebbe az évbe, akár a Szent Orbán ereklyét, akár pedig a tokaji ortodox templom feltárását nézzük.

Borász interjúink is kedveltek lettek, a Balassa Istvánnal és Szilágyi Lászlóval, vagy éppen a Tokaj Classic tulajdonosával, Bruhács Andrással elkészült beszélgetések is komoly látogatottságot produkáltak.

Büszkék vagyunk arra, hogy az idei évben is számos cikkünket vette át országos portál, ami mutatja, hogy egyre mértékadóbb forrássá váltunk. Fotópályázatink munkáját Hegyalja négy városa mellett a zágrábi közönség is megismerhette, a borvidék helyi termékeit népszerűsítve pedig számos rendezvényen vettünk részt a csapat ötödik tagjával, a fehér Zukkal.


Több rendezvényen szolgált minket a fehér Zuk, a fotó a tállyai Kerekdomb Fesztiválon készült, amiből 2017-ben kettőt is tartanak. Reméljük ott és még számos helyen láthatod az "ötödik tagunkat". Fotó: facebbok.com/hegyaljainfooffical

Köszönjük ez évi kitüntető figyelmüket. Kívánjuk, hogy legyen olyan a következő évük, amilyennek szeretnék. Bízunk abban, hogy jövőre is találkozunk, mi pedig toljuk tovább a virtuális info-szekeret 2017-ben is!

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: