2016. 12. 24.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Erdőbényei vadászpilóta vigyázott ránk szenteste

Erdőbényei származású vadászpilóta és egy másik társa vigyázott a légtérre szenteste. Majerik Máté eredetileg történelem szakon végzett, de már gyermekkorában is érdekelte a repülés.


Majerik Máté és égi paripája. Fotó: Vaskó Tamás │ Bors

A fiatal vadászpilóta a Borsnak arról mesélt, hogy gyermekként sok mezőgazdasági gépet látott a hegyaljai településen, ám akkor ez még félelmetesnek tűnt neki. Aztán szaklapokat kezdett olvasni és történelem szakra is azért ment, hogy repüléstörténettel foglalkozhasson.
Máté hét éve dolgozik a Magyar Honvédségnél, társával egy-egy JAS 39-es Gripen vadászgéppel ügyelnek. A lapnak azt mondta, szerencsére ritka az éles helyzet, jellemzően inkább civil gépeket kell igazoltatniuk.
Majerik Máté a szentestét társával az ügyeleti szobában töltötte, ahol filmet néztek és -bízzunk benne- nem kellett a levegőbe emelkedniük.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: