2016. 12. 21.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Megújul a sárospataki vár

Másfél milliárd forintos forrásból újul meg a Rákóczi vár Sárospatakon. Ebből a pénzből a vár egyes részeit helyreállítják, de jut új turisztikai fejlesztésekre és beruházásokra is.

Korahű csatahangulatban a Rákóczi vár Sárospatakon. Képünk a tavaly nyári ostromhétvégén készült.

A Rákóczi vár fejlesztését a Nemzeti Kastély- és Várprogram keretéből valósítják meg – számolt be a Zemplén Televízió. Tokaj-Hegyalja egyik leglátogatottabb „turisztikai attrakcióját” 1,5 milliárd forint Európai Uniós támogatásból fejlesztik, aminek részeként a Rákóczi Múzeumban látványtárat alakítanak ki a történeti kőfaragvány korszerű bemutatására. Kiemelt szerepet kap a vizikapu és a Veres bástya felújítása is, valamint a leomlott részek részbeni pótlása is. A vár állandó tárlata pedig a kor szellemiségének megfelelően és a digitális ismeretátadás jegyében okostelefon-, valamint tablet kalauzolásával is körbejárható lesz, így érdekes és könnyen tanulható módon mutatja be azt.

A felújítás tervezése folyamatban van, a munkálatok várhatóan jövő év második felében kezdődnek és 2020-ig tartanak.

 

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: