2016. 12. 02.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Megnyílt a Tokaji Fotószalon

A Borosban a HegyaljaInfo tárlata

Csütörtökön megnyílt a HegyaljaInfo második fotópályázatának kiállítása Sárospatakon A Boros Borbárban. A Tokaj-hegyaljai hír- és turisztikai portál húsz, a térségről készült képben mutatja meg a legjobb alkotásokat.

fotók: Csáki Szilárd | hegyalja.info

A Tokaji Fotószalon című pályázatra hatvanegy alkotó több mint kétszázötven felvétellel nevezett. A háromtagú szakmai zsűri által legjobbnak ítélt húsz fotót mutatja be a tárlat, a legjobb ötvenet pedig a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra. Ott egy közönségszavazást szervezett, ahol egy hét alatt nyolcezer voks érkezett a zárásig. Az internetezők Gárdonyi Róbert Fények a sötétben című képét találták a legjobbnak, az alkotó egy wellnes hétvégét tölthet el Tokajban a Hotel Kelepben!

Nehéz dolga volt a zsűrinek
A kétszázötven beküldött fotót három fotós egymástól függetlenül on-line rendszerben pontozta, a szakemberek Szabó Ferenc Pirkadat című felvételét találták a legjobbnak. A fotós készítette el a harmadik helyezett fényképet is Napfelkelte címmel. Az „ezüstérem” a tavalyi győztes alkotó Szabolcs Gergely alkotását illeti Ébredés a szőlőtőkék között című munkájával.


A HegyaljaInfo második fotópályázatát Héjj Dávid, a Tokaji Borvidék Fejlesztési Tanács elnöke nyitotta meg. A Boros Borbárban azt mondta, hogy fontosak az olyan civil kezdeményezések, amit a portál is indított, mert Tokaj-Hegyalja népszerűsítésében, értékeinek bemutatásában segít.
ifj. Balogh Zoltán, a sárospataki Boros Borbár tulajdonosa köszöntőjében kiemelte: küldetésüknek érzik a művészet támogatását és örül annak, hogy a HegyaljaInfo már a második tárlatát mutatja be náluk.
Erdős József főszerkesztő azt mondta a kezdeményezés a partnerekkel közösen elérte célját. Sokan ragadtak fényképezőgépet, hogy az saját szemükkel mutassák be a borvidéket. A HegyaljaInfo célja az előző pályázathoz hasonlóan az, hogy több helyen is bemutassák a fotókat. Az első tárlatot Tokajban, Szerencsen, Sátoraljaújhelyen és Sárospatakon láthatta a hazai közönség, a Zágrábi Magyar Intézet felkérésére pedig a horvát fővárosban is kiállították a fotókat.
A csütörtökön nyílt kiállítás februárig látható a Borosban.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: