2016. 11. 15.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Mádi lett az Év étterme

A Gusteau Kulináris Élményműhelyt díjazta a GaultMillau

Az Év Étterme kategóriában a Gusteau Kulináris Élményműhelyt ítélte a legjobbnak a GaultMillau Magyarország étterem- és borkalauz 2017-es kiadása. A mádi étterem a szerkesztők szerint „„finomított borkonyhaként” határozza meg magát, fontos célja, hogy az ételekben is megjelenjen a terroir. Konyhája találékony: egyszerre regionális és világra nyitott, évről évre meggyőzőbb.”

A GaultMillau tiszteli a séfeket, és tisztában van azzal a kemény munkával, amely a sikerükhöz szükséges - jegyezte meg Come de Chérisey, a GaultMillau francia elnöke. Mint hangsúlyozta: hivatásuk felhívni a magyar közönség figyelmét az ország legjobb éttermeire, valamint megismertetni a világgal a magyar gasztronómiát.
A világ egyik legnagyobb étteremkalauza az 1960-as években jelent meg először Franciaországban. A 2017-es magyar kiadványban 231 magyar étterem és 569 bor tesztjét tartalmazza, bemutat továbbá 163 borászatot és 244 felsőkategóriás szállodát.
A kiadvány keddi budapesti bemutatóján adták át a GaultMillau idei díjait is. Az év konyhafőnöke Pesti István (Platán étterem, Tata), az év étterme a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely, az év étteremtulajdonosa pedig a budapesti Rosenstein család lett.

Pongrácz Antal, az OTP igazgatósági tagja (b) átadja az év étterme díjat a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely vezető séfjének, Horváth Gábornak a GaultMillau Magyarország étterem- és borkalauz 2017-es kiadványának bemutatóján és a GaultMillau idei díjátadóján Budapesten, a Laurus Rendezvényközpontban 2016. november 15-én. A kiadvány 231 magyar étterem és 569 bor tesztjét tartalmazza, bemutat továbbá 163 borászatot és 244 felsőkategóriás szállodát. MTI Fotó: Mohai Balázs

Gusteau gondolata 2010-ben született meg, "miszerint a kivételes adottságú borokat méltó környezetben mutassák be és az élményt teljessé varázsoló ételeket alkossanak." Egy évre rá a kezdeti borvacsorákat felváltotta az állandó nyitvartás.
2012-ben már 14 pontot kapott a GaultMillau étteremkalauzban, létrejön a mádi kecskefarm, a helyi alapanyagok egyre nagyobb szerepet játszanak az étlapon.
A gusteaumuhely.com szerint 2013 Horváth Gábor chef (képünkön) Lyonba utazik és továbbképzi magát, az új trendek pedig már az őszi étlapon kóstolható különbséget hoznak. Ennek eredménye 15 pont a GaultMillau étteremkalauzban.
2014-ben elnyerik az év borétterme címet a Prestige Awardon, 2015-ben pedig szebb és nagyobb konyhára váltanak, ami a Nagy Tokaji Borárverés gálavacsoráján debütál és a Tokaji Ősz Szepsy Borvacsorájának is otthont ad. Közben Mádon átadják a Botrytis Hotelt és az Aszúházat, valamint megújul az Első Mádi Borház és Bisztró

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: