2016. 10. 25.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Mád a Magyar Kupáért harcol

Az Újpestet fogadja a legjobb 32-be jutásért

Szerda kora délután biztosan megtelik a mádi sportpálya. A helyi labdarúgó csapat ezúttal nem a megyei első osztály egyik küzdelmében érdekelt, hanem a Magyar Kupa legjobb 32 közé jutásáért pályázik az Újpest ellen.

A Mád a legutóbbi MK fordulóban az Edelényt küldte haza 5-0-s eredménnyel, de előtte már több helyi csapaton is átgázolt a továbbjutásért.
Szerda délután fél kettőkor a mádi sportpályán az Újpest csapatát fogadja a továbbjutásért, a cél a legjobb 32-be jutás. Jó előjele van egyébként a holnapi mérkőzésnek: még 1989-ben, szintén a Magyar Kupában az akkori NBI-es tatabánya csapata érkezett Mádra, ahol egy fantasztikus mérkőzésen az akkori mádi "kis" csapat büntetőkkel győzte le Tatabányát.

Mádon azt ígérik, hogy a mai csapat is ugyan olyan elszántsággal fog küzdeni, mint annak idején elődeik. Akkor két és félezer ember volt kíváncsi a találkozóra.
A mádiak mellett egy másik hegyaljai csapat is érdekelt a kupasorozatban, szintén szerdán a Tállya a Ceglédet fogadja. Bízunk benne, hogy ők is sikerrel zárják a szezont és legyőzik ellenfelüket.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: