2016. 09. 06.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

4000 eurót fizettek 6 üveg aszúért

Millión felüli leütést ért a Holdvölgy aszú kollekciója

Rekord árat fizettek a mádi Holdvölgy Pincészet vertikális tokaji aszú kollekciójáért Monacóban. Az ArtCurial aukciósház luxustárgy-árverésén a hat palackos tételért kiemelten magas árat, 4000 eurót fizetett valaki.

A több mint 1,2 millió forintért eladott aszúsor a Holdvölgy hat évjáratának (2006-2011) borai a négynapos árverés jótékonysági estjén kerültek kalapács alá II. Albert monacói herceg jelenlétében. Külön érdekesség, hogy a licit 600 eurós kikiáltási árról indult és kiemelkedően magas áron kelt el. Az idén 11. alkalommal megrendezett árverésen a prémium borritkaságok mellett antik ékszerek, luxusórák és vintage táskák kerültek kalapács alá. A hagyományokhoz híven a bevételek egy részét idén is jótékony célokra fordítják.

A Hermès Vintage & Rare Wines luxustárgy-árverést még júliusban tartották, a mádi Holdvölgy pincészet azonban most közölte honlapján a hírt. Ebben azt írják, hogy a teljes 4000 eurós összeget a monacói alapítású, Mission Enfance nevű nemzetközi segélyszervezet támogatására fordítják, hozzájárulva a világ különböző országaiban élő, rászoruló gyermekek oktatásához, egészségügyi ellátásához. A cég kitér arra, hogy számukra öröm és megtiszteltetés, hogy boraikkal részt vehettek ezen a nagy presztízsű luxustárgy-árverésen, és így közvetve támogathatnak egy nemzetközi segélyszervezet nemes céljait.

A rekord összegű leütés külön érdekessége, hogy a vásárló muzeális évjáratokért, hanem jelenleg is forgalomban levő borokért fizetett ennyit. A hat évjáratból álló kollekció egyébként százezer forintért megvásárolható a Holdvölgy webshopjában. A borászat 2008-as évjáratú aszúja is hamarosan elérhető lesz, azt a közönség először a 25. Budavári Borfesztiválon kóstolhatja meg szeptember 8-ától.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: