2016. 09. 05.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Átadták a fedett jégcsarnokot Sátoraljaújhelyen

Rendezvénytérként is funkcionál a korábbi jégpálya

Újabb attrakcióval bővült a Zemplén Kalandpark, átadták a fedett jégcsarnokot. A mintegy 2000 négyzetméteres terület a korábbi jégpálya befedésével valósult meg, így akár nagy tömegeket befogadó rendezvényeket is meg tudnak ott tartani.

Akár koncerteket, esküvőket, bálokat is megtarthatnak Sátoraljaújhely új létesítményében - erről a település polgármestere beszélt a Zemplén Televíziónak adott nyilatkozatában a fedett jégcsarnok átadásakor. Szamosvölgyi Péter szerint a kétezer négyzetméteres épületben akár nagyobb sporteseményeket is megvalósíthatnak.

A jégpálya kialakítása négy éve tart, először egy kisebb területen mobil jégpályát építettek, amit később úgy bővítettek, hogy közösségi használatra és sportolásra is alkalmas legyen.
A csarnokot a Zemplén Kalandpark üzemelteti, a hozzá tartozó kiszolgáló egységeket egyelőre mobil házakkal és a többi attrakció meglévő eleminek használatával oldják meg. Ezeket pályázati forrásból fejlesztenék, aminek része a parkolóhelyek számának növelése is.

Az épület a korcsolyaszezonig rendezvénytérként szolgál, a tervek szerint október végétől lehet majd ott korcsolyázni. Cél, hogy később a szezont meghosszabbítva is lehessen használni a fedett jégcsarnokot.

A Zemplén Televízió tudósítása:

 

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: