2016. 09. 01.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Megnyílt tolcsvai „szépségkastély”

Megnyílt a Helia-D Herba-kastélya Tolcsván. A gyógynövény- és szépségközpontot a Dessewffy-kúriából alakították ki. A cél, hogy közelebb vigye a minőségi kozmetikumok világát és a kozmetikum-készítés fortélyait a szépségápolás és a borvidék örömeire egyaránt fogékony közönséghez, s egyúttal rámutasson a szépségápolás és a tokaji bor összetartozására.

A minőségi kozmetikumok illetve annak készítése és a Tokaji bor egymáshoz közelebb vitele - ez az egyik fő cél a tolcsvai Herba-kastélyban. A magyar kozmetikai ipar-, valamint a Dessewffy -kastély történetének bemutatása mellett szépségszalonnal és szépségkerttel várják a vendégeket, sőt több, a témához szorosan kapcsolódó rendezvényt is szerveznek a most átadott kastélyban.

A megnyitón Demeter Ervin megyei kormánymegbízott elsődlegesen a tulajdonosoknak mondott köszönetet azért, hogy erre a vidékre álmodták meg ezt a kezdeményezést. Kiemelte, fontos hogy az elhagyatott kúria funkciót kapott, ez is azt bizonyítja, hogy nemcsak múltja, de jövője is van Hegyaljának.

Tolcsvát már a korabeli útikönyvek is a kastélyai miatt említik meg, néhány hónapja adták át a szintén felújított Szirmay-Waldbott-kastélyt is.

Budaházy Péter, a Helia-D ügyvezetője azt mondta, a turisztikai attrakcióval elsősorban a hölgyeket akarják megcélozni, de szerencsére az őket kísérő férfiak a bor miatt a vidéken könnyen találnak maguknak elfoglaltságot.

A XVII. században épült kastélyban igazi ritkaságokat is felvonultató gyógynövény-könyvtárat is kialakítottak, udvarán pedig gyógynövény díszkertet alakítottak ki, ami bárki számára szabadon látogatható. A magyar tulajdonú kozmetikai cég termékei között több Tokaji aszús készítmény is elérhető.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: