2016. 09. 01.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Múltidézés a Mádi Furmint Ünnepen

Emlékszik még arra, amikor a szorgos mesterek munkájukat végzeték a faluban, közben borotvált a borbély, a cipész csizmát sarkalt, szabó inget varrt, a kovács patkolt, a szatócs pedig árulta a portékáját? Biztosan nem, vagy csak nagyon kevesen.

Ezt a hangulatot elevenítik fel Mádon szombaton. A Furmint Ünnepen a kiváló programok mellett múltat is idéznek és egy valódi időutazásban lehet része azoknak, akik ellátogatnak a rendezvényre. A szervezők azt ígérik, hogy egy olyan mádi szüreti felvonulásnak lehetnek részesei a vendégek, amilyennek eddig még sohasem.

Hegyalja egyik legnagyobb szüreti mulatságán azonban ennél jóval több program és élmény várja az érdeklődőket. 27 helyszínen, kiváló borokkal, nyitott pincékkel és udvarokkal, ínycsiklandó ételekkel, kézműves foglalkoztatóval, koncertekkel, kiállításokkal, kézműves portékákkal, dűlőtúrával, szüreti hagyományokat bemutató programokkal várják a látogatókat Mádra az ősz első hétvégéjén.

A talpalávalót egyebek mellett a Csík Zenekar (Rúzsa Magdi vendégfellépésével), a Parno Graszt, Zséda és a Kvartett, a Bürkös Zenekar, a Karakter Zenekar és a Hegyalja Folk szolgáltatja. Sőt, a vendégsereggel együtt ropja majd a Göncöl és a Bodrog Néptáncegyüttes is.

 
Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: