2016. 08. 25.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

5+1 ok, hogy miért legyél ott a szerencsi Csokoládé Fesztiválon

Már a csütörtök esti koncertekkel megkezdődik a IX. Országos Csokoládé Fesztivál Szerencsen. Hegyalja legnagyobb és legkedveltebb rendezvényén mi is ott leszünk és mutatunk 5 + 1 okot arra, amiért Neked is ott a helyed.

Négy színpad és mintegy hatvan fellépő - a szerencsi Csokoládé Fesztivál Tokaj-Hegyalja legnagyobb rendezvényéjé nőtte ki magát. Tavaly 38 ezer ember látogatta a három napos rendezvényt, a népszerűség miatt pedig jelentős bővítéseket is végre hajtottak az idei fesztivál előtt (Részleteket erről ebben az interjúban olvashatsz.)

A zenei felhozatal pedig már eléri azt a szintet, amivel egy közepes könnyűzenei fesztivál is bátran hirdetné magát a látogatók előtt. Megmutatjuk, hogy szerintük kiket érdemes megnézni - a teljesség igénye nélkül.


1. Omega
Nem feltétlen tartozik a leggyakoribb fellépők közé az idén 55 éves „születésnapját” ünneplő zenekar. S bár Hegyalján tavaly már egyszer koncerteztek (Mádon, ahol idén Csík zenekar Rúzsa Magdival kiegészülve, a Parno Graszt és Zséda is fellép szeptember első hétvégéjén) korábban ritkán látott vendégek voltak. A legendás zenészeket pénteken, az úgynevezett koncertnapon (pénteken) láthatja a közönség este 9 órától.


2. Kowalsky meg a Vega
Kowáék három éve léptek fel először Szerencsen, szintén a „csokifesztiválon”. Azóta rendszeres vendégek lettek, tavaly pedig a rendezvény közönsége az ő koncertjüket választotta a legjobbnak. Ezúttal a záró koncert előtt, vasárnap este hat órától „csinálják a szív forradalmát” a nagyszínpadon.


3. Hooligans
Szerencsen nem kell bemutatni a Hooliganst, hiszen hazai zenekarról van szó. A négy tagból három a város szülötte, mondanunk sem kell, hogy megőrülnek értük ezen a vidéken. Az már hagyomány, hogy a fesztivált minden évben a Hooligans koncertje zárja, majd egy látványos tűzijátékkal búcsúznak el a közönségtől.


4. Balkán Fanatik
Minden évben vendégei a rendezvénynek, a koncertjük az első fellépők között lesz pénteken. Az idei évtől már a Bástya színpad sem a „kis pódiumok” közé tartozik, a szervezők pedig úgy alakították ki előtte a területet, hogy a korábbinál jóval több ember férjen el.


5. Tankcsapda
A Kowalsky meg a Vega illetve a Hooligans mellett a tankok koncertjére egyik leglátogatottabb buli. A környéken egy darabig egyáltalán nem, sőt a most ismerhető dátumok szerint itthon is még két fellépésük lesz Lukácséknak a Németországot, Hollandiát és Franciaországot érintő turnéjuk előtt (pontosabb Sopronban lesz egy koncert szeptember végén).


5+1. Killer Surprise
A Hooliganshez hasonlóan itt is helyi zenekarról van szó. „Killerék” rég túlléptek már az amatőr banda kategórián, rendszeresen játszanak pl. a Tankcsapda vagy éppen a vasárnap este a Bástya színpadon koncertező Depresszió előtt. A csokoládé fesztiválon újra a nagyszínpadon kaptak helyet, a rendezvényen azonban minden helyinek lehetőséget biztosítanak, aki jelentkezik. Így ott lesz még Deme és Ikon, a Hatás alatt vagy éppen a népzenei vonalról a Hegyalja Folk és a Ciráda.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: