2016. 08. 22.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Furmint Ünneppel indul az ősz Hegyalján

Minden eddiginél nagyobb mulatság Mádon

27 helyszínen, kiváló borokkal, nyitott pincékkel és udvarokkal, ínycsiklandó ételekkel, kézműves foglalkoztatóval, koncertekkel, kiállításokkal, kézműves portékákkal, dűlőtúrával, szüreti hagyományokat bemutató programokkal - egyszóval egy igazi szüreti mulatsággal várják a látogatókat Mádra az ősz első hétvégéjén.

A talpalávalót egyebek mellett a Csík Zenekar (Rúzsa Magdi vendégfellépésével), a Parno Graszt, Zséda és a Kvartett, a Bürkös Zenekar, a Karakter Zenekar és a Hegyalja Folk szolgáltatja. Sőt, a vendégsereggel együtt ropja majd a Göncöl és a Bodrog Néptáncegyüttes is.

A távolról érkező vendégnek sem kell aggódnia, a Furmint korzón lesz borbély, aki borotvál, szakállat igazít, nyír, vág, ondolál. Szabó, aki fodrot varr minden kedves vendég szoknyájára, pántlikát minden hölgy hajába. Készül a cipész, hogy a nagy mulatság közepette legyen, aki megsarkalja csizmáját táncos lábú lánynak és fiúnak. Lesz bőven áruja a szatócsnak, rongya a legénynek, aki a cipőjét és csizmáját megpucolja minden kedves mádinak és Mádra látogatónak!

Nincs más hátra! Pörgős szoknyát elő! Fehér inget vasaltatni! A bugyogót pedig felkötni... Mádon szeptember 2-án és 3-án várnak egy igazi hagyományokat őrző szüreti mulatságra!

A részletes, lapozgatható programfüzetet itt találja:

 
Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: