2016. 08. 21.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Hegyaljai mesterek a Budai Várban

A 30. Mesterségek Ünnepén a Hegyaljai Mesterekkel találkoztunk

A Budai Várban a 30. Mesterségek Ünnepén meglátogattuk a Hegyaljai Mesterek Egyesületének tagjait. A csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvényen a "Játék" volt a kiemelt téma, a vendégek pedig: Kína és Üzbegisztán.

Színpadi előadások, mesélő mesterek, gyerekprogramok, kézműves foglalkozások, vásár - számos program és látnivaló közül választhattak a Budai Várba érkezők a nemzeti ünnep hétvégéjén. A Játékot, mint témát az ország minden pontjáról érkezett mesterek a szinte a teljesen felölelték, így a dísztárgyak, használati tárgyak, játékok mellett a helyben készült eszközök, faragványok, tálak, agyagedények vonzották az érdeklődőket.

A hegyalja.info fotósa az erdőbényei Hotyek Zita kádár bemutatóján járt, aki a 28. Mesterségek Ünnepén (2014-ben) Az Év Ifjú Mestere címet kapta meg. A hordókészítő bemutató folyamatos érdeklődés mellett zajlott, a nézelődők a kérdéseikre is közvetlen válaszokat kaptak.

A Budai Várban a Hegyaljai Mesterek Egyesületének pavilonjában Tállyáról Fofrovics Istvánné hímző népi iparművész- és Müller Zoltánné hímző úrihímzéssel készült terítőit, asztalifutóit, falvédőit és zsebkendőit csodálhattuk meg. 

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: