2016. 08. 21.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Csokidömping a Csokoládé Fesztiválon

Kilenc új terméket mutat be a szerencsi Országos Csokoládé Fesztiválon a helyi illetékességű Bonbon Kft. A rendezvény sajtótájékoztatóján a Maszler László cég termékfejlesztési vezetője kiemelte: az újdonságokból négy retro- mellett egy új termékcsaládot is megismerhetnek.

Az augusztus utolsó hétvégéjén tartandó Csokoládé Fesztivál a közel hatvan könnyűzenei koncert mellett Szerencs „fő termékéről” szól. A rendezvény kilenc évvel ezelőtt a helyi kézműves csokoládé népszerűsítése miatt hívták életre, a hagyományoknak pedig azóta is eleget tesznek.
A látogatók tizenhárom értékesítési pontot vásárolhatnak különféle csokikat a fesztivál ideje alatt, egy munkasátorban pedig a kézműves csokoládé elkészítését is megtekinthetik. A szerencsi Rákóczi vár árkádos termeiben csokoládé barlangot alakítanak ki és a tervek szerint lesz lehetőség arra is, hogy mindenki elkészítse saját csokiját. A helyi üzem mellett egy vendég gyár is kiállít a fesztiválon, így a vendégek Horvátország egyik legnagyobb csokoládé készítőjének termékeit is megkóstolhatják.

A fesztiválon egyébként rekordszámú látogatóra számítanak, emiatt megnövelték a rendezvény alapterületét. A Csokoládé Fesztiválról Csider Androrral készített exkluzív interjúnkat ITT OLVASHATJA, arról pedig hogy hogyan változik meg a forgalmi rend a rendezvény idején IDE KATTINTVA talál hasznos információkat.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: