2016. 08. 19.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Útlezárások és forgalomi változások a Csokoládé Fesztivál alatt

Mind a személyautó-, mind pedig a buszközlekedést érinti a jövő hétvégi forgalmi rendez változás Szerencsen. A IX. Országos Csokoládé Fesztivál miatt szinte a teljes belvárost lezárják vagy elterelik a forgalmat. 

Az eddigi fesztiválterület jelentősen megnő, áthelyezik a nagyszínpadot így jelentősen többen férnek majd el ott, mint korábban - erről a hét elején beszélt Csider Andor, a Csokoládé Fesztivál főszervezője a hegyalja.info-nak adott interjújában.
 
A rendezvényen most a parkolást is egyszerűsítik, viszont a fesztiválhoz közeli utcákban megtiltják a parkolást. Cserébe a volt cukorgyár területén és a Tatay Zoltán Sporttelepen hagyhatják a vendégek az autóikat. Előbbi esetében körülbelül 800, a sportpályánál pedig mintegy 300 autó fér el de a fesztiválhoz közel eső piactéren is meg lehet majd állni. 
 
 
Fontos, hogy idén már a szerencsi körforgalomtól lezárják az utat a forgalom elől egészen a Kossuth térig. A buszok útvonala és a megállóhelyek is módosulnak, ezekről itt talál térképes információt. A szervezők a helyieket arra kérik, hogy lehetőség szerint gyalogosan közelítsék meg a fesztivált, míg az oda látogatóknak azt javasolják, hogy a fent említett parkolókat használják.
 
Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: