2016. 08. 18.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Amerikában már a szlovák Tokaji a menő?

Az amerikai New York Timesban „ felfedezetlen kincsnek” nevezte Jaroslav Macík szlovák borász a Tokajit. A lap azt állítja, hogy „szlovákiai Tokaj-borvidék az egyik legkiválóbb borvidéknek számít a világon. Csak éppen az árnyékában maradt annak magyarországi azonos nevű Tokaj-hegyaljai borvidéknek, amelyik jóval híresebb.” - számolt be a körkép.sk.

A New York Times szerint "a borvidék Szlovákia délkeleti részén található – Kassától megközelítőleg egy órányi útra" s további érdekességként azt is kiemeli, hogy "a szlovákiai Tokaj (???) a sokkal fejlettebb magyarországi Tokajjal szemben jóval olcsóbb".
A lap dicséri az ottani pincéket s megemlítik, hogy a világhírű édes nedű egyik legkeresettebb és legdrágább bor.

A „szlovák Tokaji” tavasz vége óta hirdeti magát, svájci forrásból pedig komoly fejlesztéseket vittek végbe. Az, hogy Tokaj nevét úgy használják mintha a sajátjuk lenne egyelőre nem okozott nagyobb felháborodást, bár úgy tudjuk diplomáciai szinten már történtek lépések. Az mindenesetre érdekes, hogy a „szlovák Tokaji” projektet a fent említett borász lánya vezényelte le részben.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: