2016. 08. 16.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Sárospataki Borterasz: Követendő példa

Élettel teli Makovecz tér - Tényleg jó páros a bor és a jazz

A Zempléni Fesztivál programjaival párhuzamosan a Borterasz is elkezdődött Sárospatakon. A Makovecz téren négy pincészet fogadja a vendégeket, így az esti jazz koncertek mellé kiváló kísérő a Tokaji bor.

Már az előző évben is kedvelt helyszíne volt a fesztiválozóknak a sárospataki Makovecz tér. Az idén huszonötödik születésnapját ünneplő Zempléni Fesztiválhoz szorosan kapcsolódva sárospataki borászok elindították a Borteraszt, ami a rendezvény idején várja a borszerető közönséget.

Az ötlet jó, sőt lemásolandó. Az pedig bizalomgerjesztő, hogy a kezdeményezés elérte célját, a hétfő estét is sokan töltötték a téren. A pár évvel ezelőtt kialakított impozáns Makovecz tér hangulatát fokozza az a stand, ahol a Harsányi Pincészet, a Tokaj Portius, a Gira Bormanufaktúra és a Pajzos Tokaj kínálja borait. Sőt, az sem gond ha valaki megéhezik mert különleges, a borhoz (és a jazzhez) kiválóan illő ételeket is lehet kóstolni.

A Sárospataki Borterasz vasárnap estig várja a vendégeket. Ott jártunkkor a helyi kötődésű Plósz Titanilla lépett fel a Canarro együttessel, remek hangulatot várzsolva ezzel a Makovecz térre. Kedden a Trió a la Kodály, szerdán a Pecze Balázs Quintet, csütörtökön az Ifjabbik Trio+1, pénteken a Sapszon Orsi Quintet, vasárnap pedig a Trio Midnight koncertezik.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Mintegy 150 milliárdos fejlesztési csomag érkezik a Zemplénbe

Megjelent a Magyar Közlönyben a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Programot támogató kormányhatározat. Ennek értelmében a Kormány 149,5 milliárd forintot biztosít a programban foglaltak megvalósítására.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék: