2016. 08. 14.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Pély Barna szerzői estjével zárult a Tarcal Akusztik

Koncert, bor, sajt, naplemente panorámával - ahogy a megszokhattuk a Tarcal Akusztik koncertjein

 A Tarcal Akusztik évadzáró koncertje a már megszokott panorámával fogadta Pély Barnát, de most a Katica Vendégház adott otthont a koncertnek.

A szerzői est repetoárjában a jól megszokott United slágerek mellett, ritkábban hallott dalok, de világslágerek is helyett kaptak. A vendégház udvara kiváló helyszíne volt ennek a szombat esti zenés, borkósotolásnak.  A dalokhoz a Kikelet Pince, a Basilicus Szőlőbirtok, a Majoros Pincészet és a Myrtus Pincészet borait kóstolhattuk, de Szilágyi Tibor (Zemplén Sajt) is kínált sajtkóstolókat, akik pedig alkoholmenteset kerestek, azok házikészítésű szörpöket ihattak a Csicsörke kínálatából.

Az éjszakába hajló koncerten, személyes hangvétellel, az előzene minden varázsával jelent meg Pély Barna, s a borkóstolás nem ért véget az utolsó dallal.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: