2016. 08. 12.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Megnyílt a hegyalja.info kiállítása A Borosban

Negyedik alkalommal mutatja be tavaly őszi fotópályázatának képeit a hegyalja.info. A helyszín ezúttal A Boros Borbár Sárospatakon, így mind a négy zempléni város közönségéhez eljutottak a Fotózz Tokajit! legjobb felvételei.

fotók: Csáki Szilárd | hegyalja.info

A kiállításnak otthont adó borbár már önmagában is lenyűgöző, A Borost üzemeltető ifj. Balogh Zoltán elmondta, egy régi polgári házat újítottak fel. Az épület helytörténetileg is jelentős, hiszen itt élt 1955 és 2003 között Ködöböcz József, a tanítóképző főiskola tudós tanára, Sárospatak szellemi múltjának kutatója, a város díszpolgára. 

Ifj. Balogh Zoltán szerint ez arra predesztinálja a helyet, hogy a bor mellett kultúrával, képzőművészeti kiállítással vagy akár fotótárlattal is megtöltsék. A tulajdonos hozzátette, a vinotékájukban Hegyalja számos termelőjének több mint száz fajta bora megtalálható, de a kínálat folyamatosan bővül. A cél, hogy minél átfogóbb képet nyújtsanak a Tokaji borról, a visszajelzések pedig azt mutatják, hogy a vendégek is elismerik ezt a kezdeményezést.

A hegyalja.info tavalyi fotópályázatára 75 fotós mintegy 300 felvétele érkezett be, ezek közül a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt 20 képet mutatja be a tárlat. Erdős József a turisztikai- és hírportál főszerkesztője a tárlat megnyitóján arról beszélt, hogy Tokaj-Hegyalja szépségeinek bemutatása volt a cél. Örül annak, hogy már az első felhívásra is sokan küldtek be alkotásokat, köztük olyanok, akik nem itt élnek, így a térséget talán más szemmel nézik, mint a helyiek.

Hozzátette, a hegyalja.info újra meghirdette pályázatát, az idei éven Tokaji Fotószalon néven. Szeptember közepéig újra várják a fotókat műfaji megkötés nélkül, a zsűri által legjobbnak ítélt képet pedig 50 ezer forintos pénzjutalommal honorálják, de a díjazott képek hegyaljai hétvégét, ajándékcsomagot kapnak. Sőt, ebben az évben már a közönség is szavazhat, ahol mind a nyertest, mind pedig egy szerencsés szavazót is megjutalmaznak.

A Boros Borbárban a kiállítás szeptember 16-áig tart. Ha pedig további képeket szeretne látni a tárlat megnyitójáról, illetve az előkészületekről, akkor nézze meg Facebook oldalunk galériáját.

 

 

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: