2016. 07. 28.Hegyalja.info itt: Hírek
 
 

Sárospatakon a visegrádi négyek

A V4 borokban is összefog

Július végén ismét egyesítik erőiket a Visegrádi országok, amelyek számos területen megmutatták már, mire képesek, ha összefognak. A Sárospataki Borterasz Egyesület szervezésében cseh, lengyel és szlovák borászok érkeznek hazánkba, a V4 Wine Fesztiválnak köszönhetően pedig legjobb boraikkal is megismerkedhetnek a résztvevők.

A szakmai bortalálkozó első, zártkörű napját a tapasztalatcserének szentelik, a 4 ország 7 borásza technikai újdonságokról, problémákról és sikerekről számol be, emellett különböző előadásokra kerül sor, egyebek mellett a globális felmelegedés bortermelést érintő hatásairól. A találkozó legfontosabb célja egy stratégia megalkotása a V4 országok kereskedelmi és marketing kapcsolatának élénkítésére, egy minél hatékonyabb együttműködés megvalósulása érdekében.

A rendezvény második napján borkóstolóval és borászati workshoppal várják az érdeklődőket, az esemény végén pedig a megjelent borászatok legjobb borára szavazhat a közönség. Hazánkat a Tokaji régió kiemelkedő borászatai, a Gira Bormanufaktúra, a Harsányi Pincészet, a Tokaj-Portius Pincészet és a Pajzos Zrt. képviselik, Csehországból az évente 50.000 üveg bort készítő, organikus művelést alkalmazó Piálek & Jäger Viticultura, Lengyelországból a 200 éves pincét magáénak tudó Winnica Sandomierska, Szlovákiából a kézműves palackos borokkal foglalkozó Vezekényi Vozokanská Vinotéka képviselteti magát.


Helyszín: Cuvée Rendezvényház
Időpont: 2016. 07.30-31.

Iratkozz fel Tokaj-Hegyalja legfrissebb híreiért
fashion4
fashion4
fashion4

Sajtóközlemény: Tokaj Város Önkormányzata

A Tokaj Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj – Sárospatak térségben” című támogatási kérelem bruttó 499 925 724 Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100 % vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Bemutatták az idei Tarcal Bort

Másodszorra is elkészült a Tarcal Bor. A furmint-hárslevelű házasításból készített településbor „alapanyagát” tíz pincészet adta össze.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Több mint 50 millió forintnyi bor kalapács alatt

Huszonnégy termelő harminchárom borára lehet licitálni április 21-én, szombaton Tokajban. Az össz kikiáltási ár meghaladja az ötven millió forintot.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

Szabadtéri színpad épül Sátoraljaújhelyen

Szabadtéri színpad és szabadidőpark is épül a sátoraljaújhelyi Ungvári pincerendszernél. A „zempléni fővárosban” közösségi, szabadidős tevékenységeknek helyt adó rendezvénytér, vásártér, szabadidő park funkcionális egységei valósulnak meg.

 

Címkék:


fashion4
fashion4
fashion4

„Világszínvonalút kell csinálni” – interjú Héjj Dáviddal

Több fejlesztés is indul a tavasszal Tokaj-Hegyalján. A névadó településen elkezdődik sétáló utca rekonstrukciója és a szigeten is építkezni fognak hamarosan. Közben pedig az itt élők is lehetőséget kapnak – egyebek mellett ezekről szólt Héjj Dávid, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke lapunknak adott interjújában.

 

Címkék: